Los bericht bekijken
  #5  
Oud 29 september 2008, 15:34
tim427's schermafbeelding
tim427 tim427 is offline
Member
 
Geregistreerd: 17 oktober 2005
Locatie: Delft / Casema en Wijdewormer / Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 Exta - Ubee
DTV: Anysee E30TCPLUS
Berichten: 62
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Saywhat Bekijk bericht
Leg uit?
Vergeet vooral niet dat je illegaal bezig bent als je je modem gaat flashen, en of rommelen aan instellingen...
Flashen wil ik ook helemaal niet!!!!!


Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS Bekijk bericht
Dat kan dus alleen vanaf de 'coax-poort' zodat via het netwerk firmware en profiel bijgewerkt wordt. Maar vanaf de UTP poort dus niet. Dat is beveiligd. Zou ook iets te simpel zijn... Hacken is dus niet zo simpel.Hoe doe je dat (welke snmp settings?) om die structuur te kunnen zien?
Uitlezen van signaalsterkte en zo zou wel handig zijn via snmp namelijk. Ik doe dat nu door de http pagina met signaalsterktes uit te lezen en de html te converteren naar iets wat cacti kan lezen, erg omslachtig dus. Ik heb wel eens met snmp scanner met een vorig modem geprobeerd uit te lezen, maar kreeg geen antwoord van het modem, dus ging er vanuit dat dit ook alleen vanaf de 'coax' poort zou kunnen.

SNMP is dus een protocol om gegevens uit te lezen... Bijvoorbeeld UPS'en (zijn nood-accus') maar ook Cisco routers/switchen kunnen er mee om..

Nu heb ik dus gekeken in de manual van de Modem (http://www.motorola.com/staticfiles/...4281-001-a.pdf) dat SNMP mogelijk is..

Dit blijkt ook want ik kan de complete MIB Tree zien... Alleen bij het loaden van de gegevens... Zoals UP-time, Upstream, Downstream, Signal to noise, enz...

Dus is dat ook mijn vraag... Hoe kan ik dat wel doen?

SNMP protocol 1 en 2c zijn het...

Voor managers: google > SNMP browser..