Los bericht bekijken
  #7  
Oud 27 september 2008, 17:24
P@trick72's schermafbeelding
P@trick72 P@trick72 is offline
Member
 
Geregistreerd: 22 juli 2008
Locatie: Horst
Berichten: 79
Standaard

Vandaag hebben we de bekabeling in huis aangepast. Op de groene kabel die het huis binnekomt zat namelijk helemaal geen wandcontactdoos aangesloten, maar een splitter met F pluggen. Hiervoor in de plaats is een Hirschmann TRAS 1000 op de groene kabel aangesloten (door iemand die verstand van zaken heeft mbt het leggen van bekabeling). Verder is op de coax die naar de huizkamer gaat een nieuwe plug gezet (ook een Hirschmann met goede afscherming). Hierna gaf de Humax een signaalsterkte van 52-53% aan ipv de 48-49% die we eerst hadden. Dus 4% winst in signaalsterkte, maar helaas... na enkele minuten was het weer feest... E48 en E52. Wat nog steeds opvalt is dat wanneer we de errors krijgen, de signaalsterkte enorm aan het fluctueren is.

Volgende stap was om dan maar zo kort mogelijk aan te sluiten bij de meterkast. Hier hebben we een signaalsterkte van 54-55%, dus van de meterkast naar de huiskamer treedt maar een verlies op van ongeveer 2%. Maar, tot nu toe hebben we hier geen E48 en E52 gehad.

Wat me opvalt is dat als we alles zo kort mogelijk bij de meterkast aansluiten, de signaalsterkte nog steeds maar net boven de 50% is. Is dat normaal? Verder verliezen we maar 2% naar de woonkamer toe, wat volgens mij ook best wel meevalt. Wat kan vervangen van de bekabeling naar de huiskamer hier nog aan verbeteren... een beetje verlies heb je volgens mij altijd.

Wat zouden we nu nog kunnen doen?