Los bericht bekijken
  #43  
Oud 25 september 2008, 23:57
Eric van Beek's schermafbeelding
Eric van Beek Eric van Beek is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 10 juni 2008
Locatie: Den Haag / PC-2492 / Ziggo / Z1+HD
Ziggo Internet: Geen Ziggo, maar Xs4all Only Light / Speedtouch 780
DTV: Samsung DCB-H360RA / Panasonic DMR-EH58 / Sony 40W4000 / Marantz / Logitech Harmony 525
Berichten: 165
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ardana Bekijk bericht
Heeft niet zoveel met schulp te maken denk ik. Meer met het gebrek aan keuze en functionaliteit. Denk daarbij aan HD opnemen EN kijken. Dat kan nu niet waar ik woon.
En alleen een zap-doos heeft voor mij geen toegevoegde waarde. Eerder een waarde vermindering gezien de problemen die veel kastjes hebben!
Ik heb medelijden met al de oudere mensen onder ons, zoals bv. de bejaarden tak. Deze mensen zullen veel problemen hebben met het begrijpen van de digitale materie, laat staan dat ze al de problemen die er zijn met digitaal kijken snappen

Bv. mijn moeder van 86, en zelfstandig wonend snapt al niets van een speciaal voor ouderen ontwikkelde senioren gsm telefoon, met daarop 5 druktoetsen, die door ons zijn voorgeprogrammeerd, zodat ze alleen de betreffende knop hoeft in te drukken om iemand te bellen.
Ze vraagt nog steeds hoe ( na 10 tallen keren ) het werkt.
Zelfs een eenvoudige uitvoering van een dvd speler snapt ze niet, en hierdoor kijkt ze dus alleen een dvd'tje, als een van ons erbij is.

Dit zijn problemen, die niet alleen voor haar gelden, maar ik denk voor een hele hoop ouderen.

Trouwens, ook jongere mensen hebben al genoeg problemen om het eea. te snappen. Kijk maar op dit forum, er worden genoeg vragen gesteld van hoe of wat, en dat kan je ze niet kwalijk nemen.

Laat al die bedrijven ook eens rekening met deze mensen houden.