Los bericht bekijken
  #4  
Oud 25 september 2008, 22:15
anoniem's schermafbeelding
anoniem anoniem is offline
Ziggo Official
 
Geregistreerd: 12 maart 2007
Locatie: Ziggo Provider
DTV: ALL
Berichten: 4.033
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door P@trick72 Bekijk bericht
Belachelijk is misschien niet het juiste woord, maar slepen met een zware 28-inch breedbeeld TV (CRT) is niet echt fijn.... zeker niet als het probleem niet constant optreedt. Maar ja, er zit waarschijnlijk niets anders op.

Nog bedankt trouwens voor je snelle reactie. Een stuk duidelijker dan de helpdeskmedewerkers van Ziggo. Jij geeft in ieder geval een mogelijke verklaring waarom alleen de Eredivisie kanalen een probleem zouden kunnen hebben. Ik vond trouwens een andere discussie op dit forum over vergelijkbare problemen met deze kanalen. Toch wel opvallend... wordt Eredivisie Live misschien op kanalen uitgezonden die gevoeliger zijn voor interferentie?

Een van de helpdeskmedewerkers raadde ons zelfs aan om de scart kabel naar de TV te veranderen. Kan er ook interferentie optreden door scart kabels? De scartkabel die gebruikt wordt is een dikke volledig bedrade kabel en de beeldkwaliteit is prima (RGB). Dus niet zo'n goedkoop prulletje van een paar euro's.
De scartkabel vormt normaal niet het probleem. De meeste problemen vinden hun oorsprong in te lange coaxkabels / verkeerde type icm met de lengte, verkeerd gemonteerde stekkers, splitters etc. In plaats van slepen met je TV kun je ook een losse coaxkabel aanschaffen en proberen tussen de aansluiting in de meterkast en de digitale ontvanger. Je kunt ons alleen aanspreken op het geleverde signaal tot op de AOP/aansluitdoos waarop de groene coax eindigt. Je huisinstallatie is primair de verantwoordelijkheid van de gebruiker en niet van ziggo. Daarom wordt je ook gevraagd dit eerst te controleren. De ervaring leert ons in dit soort situaties helaas dat in de huisinstallatie vaak de oorzaak van de problemen is, hoe vreemd dat ook mag lijken als een groot deel van de zenders wel werkt.