Los bericht bekijken
  #1  
Oud 25 september 2008, 20:29
P@trick72's schermafbeelding
P@trick72 P@trick72 is offline
Member
 
Geregistreerd: 22 juli 2008
Locatie: Horst
Berichten: 79
Standaard Problemen met ontvangst Eredivisie Live

Sinds de start van Eredivisie Live hebben we problemen met de ontvangst van de kanalen 421 t/m 424. Af en toe werken ze, maar vaak krijgen we de foutmeldingen E48 en E52. Alle andere kanalen werken prima. We hebben al twee verschillende decoders geprobeerd (Humax IR-Fox C en Samsung) en beide hebben hetzelfde probleem.

Wat opvalt is dat de signaalsterkte op de Humax erg fluctueert als we naar de kanalen 421 t/m 424 kijken. De signaalsterkte wisselt dan tussen de 40% en 90%. De kanalen 421-424 werken pas als de signaalsterkte op 48%-49% zit. Wordt de signaalsterkte hoger of lager dan valt de zender weg op foutcodd E48 of E52. Op de andere kanalen blijft de signaalsterkte stabiel op 47% en treden deze errors nooit op.

Hierover is herhaaldelijk met de helpdesk van Ziggo gebeld, maar zij geven niet thuis. Afgelopen weekend werd nog beloofd dat er een monteur zou langskomen in de straat en indien nodig aan huis. Aangezien we niets meer vernomen hadden hebben we vandaag nogmaals gebeld en nu werd doodleuk verteld dat de policy van Ziggo is dat ze dat helemaal niet doen. We moesten eerst maar de TV rechtsreeks op het punt waar de kabel binnenkomt aansluiten. Belachelijk... je moet dus met je decoder en TV gaan slepen om deze direct in de meterkast te gaan aansluiten. Verder komen ze dus eerder gemaakte beloften niet na.

Als het probleem aan de bekabeling binnenshuis zou liggen, waarom treedt het dan alleen op bij de Eredivisie Live kanalen? Hoe nu verder? Alle tips over een mogelijke oorzaak zijn welkom.