Discussie: DNS problemen ??
Los bericht bekijken
  #4  
Oud 24 september 2008, 13:44
Crichton's schermafbeelding
Crichton Crichton is offline
Member
 
Geregistreerd: 3 september 2008
Locatie: Breda Orange/Casema
Ziggo Internet: Alles-in-1-Extra en Ubee evm3200
DTV: Humax 5100
Berichten: 99
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door grizzler Bekijk bericht
dns-fe.casema.nl (83.80.1.236) ís de actuele nameserver van Ziggo, in ieder geval in het Casema-gebied. Zoals ik al eerder heb aangegeven - en zoals Crichton hierboven zo treffend illustreert - is die niet super betrouwbaar. Ik ben noodgedwongen overgestapt op de nameservers van OpenDNS omdat ik allerlei foutmeldingen kreeg op een antispamtooltje dat o.a. Spamhaus uitvraagt (DNSBL).
Ik zat ook al te denken aan OpenDNS. Als ik de naam zou willen interpreteren dan zou ik denken dat de "fe" in dns-fe staat voor front-end
oftewel dit is een soort van VIP adres waarachter een aantal verschillende DNS servers zitten die dan door 1 extern ip adres worden benaderd.
Op zich zou dat geen slecht idee zijn, maar dan moet je er wel voor zorgen dat de loadbalancer regelmatig de backend DNS servers checkt en geen requests doorstuurt naar een flaky backend DNS server waardoor je dus het gedrag kan krijgen wat ik in mijn post aangaf.

Het lijkt erop dat als je een aantal requests doet dat je in feite steeds een andere DNS server raadpleegt die achter dat dns-fe adres zit.

Zou leuk zijn als het zo zou werken maar dan moet je de boel wel goed configureren. Ik heb weleens met F5 loadbalancers gewerkt dus ik weet dat het goed kan werken als je maar weet wat je doet en daar heb ik weleens mijn twijfels over bij Ziggo op dit moment