Discussie: Sterkte 8%
Los bericht bekijken
  #3  
Oud 23 september 2008, 15:23
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.453
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Lutjemac Bekijk bericht
Op het AOP direkt aangesloten geeft wel een goed beeld, ik zal dan waarschijnlijk volgens Helpdesk nieuwe kabels moeten trekken. Dat wordt een hels karwei want de kabels zitten via leidingen in de muur en onder de vloer in de kruipruimte. Kan ik in dit geval misschien een antenne versterker gebruiken (het gaat maar over 9 zenders die niet alle dagen bekeken worden). graag advies.
Hangt er vanaf waardoor het signaal niet goed is. Als het alleen komt omdat het 'te zwak is' kan een antenneversterker helpen, maar plaats die dan wel bij het AOP dus aan het begin van de kabel. Maar als je probleem ontstaat door instraling van signalen op de coax kabel omdat die niet genoeg afschermt dan heeft een antenne versterker geen effect.
Ook je splitters kunnen een oorzaak zijn. Maar als je een goede antenneversterker koopt met meerdere uitgangen heb je geen splitters nodig, je sluit dan de uitgaande kabels op de versterker aan ipv op de splitters.

Als het alleen aan de verzwakking van je kabels ligt zou je op een TV aan het einde van de kabel last moeten hebben van een sneeuwerig beeld op de hoge frequenties van de analoge stations, moet je de frequentielijst van je gemeente er even bijpakken welke dat zijn. Zijn die hoge kanalen haarscherp zonder sneeuw, dan zul je vermoedelijk storing door instraling hebben en helpt een antenneversterker misschien niet. Zijn ze wel "sneeuwerig" aan het einde van de kabel en niet op het AOP dan heb je een goede kans dat een versterker alles oplost.
Tip: koop geen versterker bij een bouwmarkt, maar neem gelijk een goede, bijvoorbeeld een Hirchmann (GHV20E - 1 uitgang of GHV20M - 4 uitgangen).
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....