Discussie: HD opnames naar PC
Los bericht bekijken
  #15  
Oud 22 september 2008, 11:42
Mart's schermafbeelding
Mart Mart is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 februari 2008
Locatie: Zeist/Casema
DTV: Siemens M750C, Samsung DCB-9401R
Berichten: 159
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door IMDNME Bekijk bericht
Ik kom hier verder weinig discussie tegen over dit onderwerp dus ik dacht laat ik die eens starten. Het is natuurlijk de wens van velen om meer met die opnames is HD kwaliteit te doen dan alleen maar op de interne harddisk te laten staan en af en toe te bekijken. Ten eerste raakt de schijf vrij snel vol en dan zal er gewist moeten gaan worden, ten tweede wil je de opnames natuurlijk archiveren en evt streamen.
Houd er rekening mee dat in de toekomst zelfs beperkingen gesteld worden aan het aantal keer of termijn dat je HD content mag bekijken. Archiveren wordt dus nog moeilijker.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door IMDNME Bekijk bericht
De USB en ESATA interface zijn niet actief, via de ethernet aansluiting is er ook geen mogelijkheid. Voor zover ik heb kunnen zien zijn er ook geen andere recorders met een HDMI ingang, reden is de HDCP standaard waaraan ze moeten voldoen om gecertificeerd te worden. Er is een aardig apparaat te koop van Hauppauge: http://www.hauppauge.com/site/products/data_hdpvr.html echter de Composite out van de 8455 stuurt alleen SD signaal uit dus dat is ook geen optie (tenminste als je HD kwaliteit wilt behouden, het is wel een optie om je opnames te bewaren, hoewel het dubbel werk is natuurlijk..).
Ik heb zelf een 2e TV met ingebouwde harddisk maar die kan nou net niet opnemen via de HDMI ingang (uiteraard...)
Dus mocht iemand een oplossing kennen ... vooralsnog is er alleen de mogelijkheid geld in te zamelen om een firmwareprogrammeur om te kopen voor een versie waarbij wel al die leuke aansluitingen gaan werken voor de toepassing waarvoor ze bedoeld zijn ...
De aansluitingen zijn verplicht dicht en de firmware kan alleen via het kabelnetwerk worden ge-update. Dat is een verplichting van Irdeto. Je zou dus de firmware kunnen aanpassen maar dan heb je ook nog een manier nodig om deze in de box te krijgen, wellicht heb je hier dan een soldeerbout voor nodig. Als je een oplossing vindt hoor ik het graag, ik denk alleen dat het vrij moeilijk wordt.