Los bericht bekijken
  #1  
Oud 21 september 2008, 13:53
irix's schermafbeelding
irix irix is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 30 juni 2006
Locatie: Multikabel
Ziggo Internet: XTRA
Berichten: 114
Standaard Rare storing internet (Den Helder e.o.)

Ik heb een tijd geleden een storing gehad dat alles offline was. Mijn broer overigens ook, die woont enkele straten verderop. Opeens kreeg ik een nieuw IP adres na het resetten van het modem, maar soi, alles werkte weer.

Nu heb ik de laatste tijd dat 2-3 keer per week op mijn modem (scientific atlanta modem + telefonie) het online lampje uit blijft, maar power/send/receive aan blijven en ik wèl internet en telefonie heb, alleen internet is dan zeer traag (+/- 500kbps terwijl ik 2700+ moet halen omdat ik internet i3 heb).
Als ik het modem reset (als in stekker er even uit, wachten, weer in) dan werkt alles weer zoals het hoort en met de normale snelheid.

Ik vind het erg vervelend om dit steeds te doen en ik ben al helemaal bang voor wéér een nieuw IP (ik host een behoorlijk aantal sites en moet dan van allemaal de zonefiles wijzigen om naar mijn nieuwe IP te verwijzen).

Iemand een idee hoe dit komt? Normaliter als online niet aanstaat heb je ook geen internetverbinding meer, ik dus wel, maar 1/5 van de normale snelheid.