Discussie: Opgelost: DNS-settings foutief bij WRT54GC
Los bericht bekijken
  #5  
Oud 20 september 2008, 13:30
kegge13's schermafbeelding
kegge13 kegge13 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 19 september 2008
Locatie: Casema
Ziggo Internet: kabel, Motorola Surfboard
Berichten: 6
Standaard

CeeS schreef:

>Toch is het vreemd. Ik heb de gebruiksaanwijzing van je router even >gedownload en volgens mij zou alles gewoon uit de doos op automatisch >ingesteld moeten werken.

Precies wat jij voorstelt heb ik gisteravond nog eens gedaan onder het motto "ik weet wat de fix is, dus nu experimenteren".

Eerst maar eens de tweede pc aan de praat proberen te krijgen. Die is sinds kort draadloos. Ik had de router na een reset naar fabrieksinstellingen al voorzien van de verouderde dhcp-lijst (ik wil persé met fixed adressen werken) had ik wat ruzie met die lijst door conflicterende namen. Na een poosje weer het ip-adres 192.168.0.23 te pakken en de OpenDNS servers gebruikt. Zat weer op internet. Vervolgens weer op automatsch DNS gezet. Werkte ineens ook!
Terug naar pc #1. Ook weer op auto-DNS gezet en bleef werken! Zou er ergens een cache in die router zitten waar ik last van had. Als test alles uit en stroomloos en weer opstarten. Het bleef werken.
Vandaag alles op de oude wijze aangeschakeld: blok1: spanning op modem+router, blok 2: spanning op pc. Mijn 'home'-pagina is http://192.168.100.1/, het adres van het Surfboard -modem. Het duurde ongeveer een minuut voordat ik daarmee verbinding had. Internet werkt weer als vanouds.

Het enige wat ik achteraf eerder had moeten doen (en uiteindelijk niet gedaan heb) is dat kleine reset-knopje op de router zoeken waarmee je de cache leeg gooit.

Een ander punt blijft natuurlijk dat ik als ex-Casema gebruiker keurig de casema-instellingen in gebruik had. Als de isp dan vervolgens zonder daarover te communiceren die DNS-servers uit de lucht haalt (althans voor mijn aansluiting) en ik ineens geen werkend internet meer heb en een volstrekt onbereikbare storingsdienst en een klantenservice die alleen maar naar die virtuele storingsdienst kan verwijzen ontplof ik wel. Gisteren bleek bij navraag bij de buren dat zij slechts kortstondig problemen hadden gehad. Toen wist ik in elk geval dat het toch een lokaal probleem moest zijn.
Kunnen we deze draad op 'opgelost' zetten?

Heel erg bedankt voor je support.
Theo