Los bericht bekijken
  #7  
Oud 19 september 2008, 14:47
blomen's schermafbeelding
blomen blomen is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 18 september 2008
Locatie: Tegelen
Ziggo Internet: NVT
DTV: Humax IRDH-5000C
Berichten: 5
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS Bekijk bericht
Dat is bewust zo gemaakt omdat als hij 'uit' staat hij veel minder stroom gebruikt dan de meeste ontvangers. Wil je dat niet, dan kun je hem aan laten staan. De meeste andere ontvangers gebruiken in 'standby' niet veel minder energie dan in de 'aan' stand.


Komt vermoedelijk omdat je nu via HDMI kijkt ???
Dat omschakelen werkt bij mijn TV alleen via SCART en inderdaad niet via HDMI, maar da's dus een feature van je TV in dat geval. Het beeld van de IR-FOX is ook wel goed, maar het beeld van de 5000 is op de HD kanalen toch echt een stuk mooier. Als je geen verschil ziet op HD uitzendingen is er denk ik iets mis met de instellingen van je TV of van de 5000.


Weet je zeker dat je dan het volume van de 5000 op maximum hebt staan? En kun je niet iets in je TV instellen bij de HDMI geluidsinstellingen?


hmmm ik gebruik de timer niet echt, maar net nog even getest en ingesteld zodat hij 5 minuten nadat ik hem uitgezet had moest inschakelen en dat deed hij gewoon. Ik zal dat nog eens wat vaker testen.

Je gebruikt toch wel de timer uit het menu waar je ook de systeeminstellingen doet toch ?? Niet de EPG timer, die is voor andere doeleinden (opnemen als de ontvanger al aan staat)
Bedankt Cees, voor je uitvoerige reactie.
De Source knop dat had ik wel gedacht dat dit te maken had met de HDMI aansluiting, ik vond het wel makkelijk.

De beeldkwaliteit is in HD zeker beter maar verder dan dat wil ik niet gaan.
De TV en instelling staan correct dat is nagekeken.

Het geluid staat analoog ingesteld op 11 van de TV, ga ik digitaal kijken staat de volume van de afstandbed. van de Humax zeker op driekwart. dat vind ik een beetje raar maar ja zal wel wennen zijn.

De Timer had ik via het Humax menu ingesteld maar dit werkt helaas niet.
Het schijnt een veel voorkomend probleem te zijn.

Nog een vraagje, mijn Sharp LCD Full HD, geeft met inschakelen aan dat de Humax via Extern 5 is aangesloten dat is wel ok maar deze melding gaat niet weg, eerst moet ik een willekeurige knop van de afst. bed. van de tv intoetsen. Weet jij of iemand anders wat dit zou kunnen zijn.
Gr Peter