Los bericht bekijken
  #9  
Oud 17 september 2008, 11:56
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.452
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Tulua Bekijk bericht
Ik heb gisteren avond het modem van het net gehaald en het beeld van ARD was da. Maar ik heb nog artefakten in het beeld, de ber is nog steeds hog. Soms werkt het ook met modem angesloten, dat is alles en beetje vreemdartig.
Elke splitter (ook die voor het modem) geeft een klein beetje verlies. Dat kan dan net genoeg zijn tussen wel of geen beeld. Maar het kan nog steeds veroorzaakt worden door je huisinstallatie. Stel dat jouw bekabeling een verlies veroorzaakt van 20dB en door het verwijderen van het kabelmodem je net iets minder verlies hebt waardoor je wel beeld hebt bijvoorbeeld.

Je moet eens proberen of je met een kort kabeltje direct op je AOP (eerste aansluitdoos van de kabel, soms in de meterkast, soms in de huiskamer) wel een goed signaal hebt als dat mogelijk is. Gaat dat niet omdat je de TV en ontvanger niet tijdelijk bij de meterkast kan neerzetten), probeer dan eens een draagbare TV te gebruiken en sluit die aan op je normale kabelaansluiting. Zoek dan daarop een station wat de meeste "sneeuw" in beeld heeft en sluit die dan in de meterkast aan met een zo kort mogelijk goede coaxkabel en kijk of de 'sneeuw' dan verdwenen is. Is dit het geval kijk dan je bekabeling na. Is de 'sneeuw' er nog steeds dan Ziggo bellen om je signaalniveau te laten controleren door een monteur.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....