Los bericht bekijken
  #10  
Oud 15 september 2008, 23:39
anoniem's schermafbeelding
anoniem anoniem is offline
Ziggo Official
 
Geregistreerd: 12 maart 2007
Locatie: Ziggo Provider
DTV: ALL
Berichten: 4.033
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door DonaldDuck Bekijk bericht
Beste anoniem.

Na het signaal eens een paar dagen in de gaten gehouden te hebben ben ik tot de conclusie gekomen dat het probleem zich op vrijwel alle zenders voordoet die ik regelmatig kijk. Dit zijn de volgende: Ned. 1,2,3; RTL 4,5,7 (8 kijk ik nooit), Net 5, SBS 6, HilversumBest (Cultura geeft inderdaad ook problemen). Maar ook andere kanalen, waaronder E! Entertainment, doen het slecht. Opmerkelijk is dat BBC 1,2,3,4 (Prime weet ik zo snel even niet) geen van allen problemen geven. Echt een genot om die kanalen te bekijken. Het signaal is overigens wel weer een paar dagen stabiel geweest nadat ik toevallig Omnivisie B.V. in wat kastjes heb zien rommelen. Weet niet of dit er iets mee te maken kan hebben? Zaterdag laat in de nacht heb ik nog TV gekeken en werkte alles prima. Sinds zondagavond doet het het echter niet meer goed (E48). Ik heb diezelfde zondagavond even bij een vriend aangeklopt die er een Samsung HD ontvanger aan gehangen heeft, maar ook die gaf blokbeeld. Kan ik constateren dat het probleem niet aan de ontvanger ligt?

Ik heb dit probleem ook teruggekoppeld aan de klantenservice. En de mevrouw daar was verontwaardigd dat de vorige monteur het AOP niet vervangen heeft en heeft met mij direct een nieuwe afspraak gemaakt om dit alsnog te laten doen. Of dit het probleem zou oplossen wist zij natuurlijk ook niet, maar ze wist me verder wel nog te vertellen dat een tweede aansluitpunt (waar de ontvanger a.t.m. op aangesloten zit) in huis voor problemen kan zorgen bij de Philips. Hoe serieus moet ik dit nemen? De monteur die vorige week geweest is heeft alles doorgemeten en constateerde dat bij het tweede aansluitpunt het signaal in orde was.

Ik kijk uit naar je reactie anoniem. Alvast bedankt!

Edit: Als het misschien iets helpt; de bekabeling is allemaal van goed afgeschermde (professioneel aangelegd) Hirschmann kwaliteit en de TV is een Sony KDL-40V3000.
De BER waarden heb ik niet zo nauwkeurig kunnen noteren, want dit sprong allemaal erg snel weer weg. Wat mij wel opviel is dat de balk 'Signaal Niveau' nooit verspringt, en heel stabiel op z'n volst staat (groen), terwijl 'Signaal Kwaliteit' van z'n volst (groen) naar slecht (geel) verspringt. Op het moment dat die naar geel verspringt verschijnen ook de BER waarden, maar die kan ik niet noteren omdat het binnen een schijn van een seconde weer naar groen overspringt en de BER dus weer op 0 staat. Wat ik mij uit een ander topic meen te herinneren is dat bij de Philips problemen kunnen worden opgelost door middel van een signaal dempertje. Kan dit bij mij ook van toepassing zijn?

En ohja, voordat ik het volgende vergeet. Heb je nog enige tips die ik aan de monteur door kan spelen? Iets wat hij misschien na kan checken? Want ik heb zelf niet zo veel verstand van de technische details van deze kwestie.
Stuur me even je contact informatie per PM.
Wanneer komt de monteur langs ?

Zie je ook verschil op het analoge signaal op het moment dat de digitale signalen niet in orde zijn.