Los bericht bekijken
  #148  
Oud 15 september 2008, 17:00
Nekatspoh's schermafbeelding
Nekatspoh Nekatspoh is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 15 september 2008
Locatie: Vleuten / Casema
Ziggo Internet: Z1
DTV: Samsung HD
Berichten: 7
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door xahmol Bekijk bericht
Jij noemt het onzinnig, ik noem het als het zo werkt en anders niet.... een HD Fury van 129 euro lijkt mij stukken goedkoper dan een nieuwe TV (al denk ik stiekem wel dat een nieuwe TV wellicht geen kwaad kan als de huidige zo oud is dat hij geen HDMI heeft. De kwaliteit van zowel LCDs als Plasma's is de afgelopen paar jaar met lichtjaren verbeterd. En zelfs PC monitoren hebben tegenwoordig vaak HDMI).
Het was niet als een flame bedoeld. Ik wil alleen maar zeggen dat je een signaal van digitaal naar analoog converteert. Met andere woorden kwaliteitsverlies. En mijn Plasma is welliswaar 3 jaar oud maar voldoet nog prima. En volgens mij is DVI-D/HDCP een standaard wat nog veel wordt gebruikt.

DVI-D met HCP support is in de IT-wereld als standaard ontstaan. Deze is later overgenomen door de AV-wereld met als toevoeging digitale audio en wat extra datak(retour)kanalen. DVI-D en HDMI zijn beide HDCP compliant en zijn voor beeld gelijk. Dus een HDMI - DVI kabel zou voor video ten allen tijden moeten werken als het betreffende apparaat zich aan de standaarden houdt.....