Discussie: Router activeren
Los bericht bekijken
  #4  
Oud 13 september 2008, 14:15
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.461
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door khodesh Bekijk bericht
Ja, bedankt voor de reactie. Maar de handleiding heb ik al gelezen en ik kom er niet uit. onder de draadloze router staan 2 nummers.
eentje die begint met MAC 000cf.... en een andere 8-cijferig code.
Onder de USB-adapter staat echter een andere MAC maar wel dezelfde 8-cijferige code.

Van ziggo kreeg ik een brief waarin de modem activatiecode en wachtwoord in stonden. Waar moet ik dan die codes invoeren? Mijn modem doet het gewoon zoals vroeger met een UTP-kabel.

Ik kan dus mijn bestelde draadloze router van 50 euro (sitecom mimo-XR)
niet gebruiken. De in handleiding staande figuren komen ookniet overeen met die van mij. Ik heb geen ziggo-installatie-cd gekregen maar gewoon die van sitecom.

Ik hoor graag jullie reacties
Je hebt helemaal geen MAC codes of nummers nodig hoor.
De 'activatie-code' heb je alleen nodig als je het modem opnieuw moet aanmelden bij een nieuwe installatie dus. Heb je het modem nog niet geactiveerd, dan kom je niet op internet (ook niet via UTP) maar kom je altijd uit op de activatie-pagina. Daar wordt je dan gevraagd om je activatiecode, die voer je in en daarna restart je modem. Blijkbaar is dat bij jou al 'klaar'.

Als je modem dus gewoon werkt met de computer aangesloten via een kabel, dan moet het via de router ook werken. Sluit daarvoor eerst eens de router op je modem aan en dan de PC via een UTP kabel naar de router.

Dan met je pc in de router setup proberen te komen (zie handleiding router) en zorg ervoor de in de router de instelling op automatisch ip-adres verkrijgen staat. Je hoeft geen routernaam/computernaam of iets dergelijks in te vullen.


Vervolgens (belangrijk !!):
  • modem uitzetten, router uitzetten en pc nog uitlaten.
  • modem aanzetten, wacht tot hij opgestart is en alle lampjes normaal branden.
  • dan pas router aanzetten
  • pc aanzetten
Als je daarna weer naar je router-setup gaat en de status opvraagt heeft de router als het goed is een ip-adres gekregen en kun je internetten via de router. Dan pas probeer je eens of je het draadloze deel van het netwerk aan de gang krijgt met de handleiding.

Als je dit doet, tot waar kom je dan ?
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....