Los bericht bekijken
  #1  
Oud 11 september 2008, 20:17
AlexN's schermafbeelding
AlexN AlexN is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 11 september 2008
Locatie: Katwijk, Casema
DTV: Humax
Berichten: 8
Standaard Decoder schakelt uit

Hallo allen,

Ik heb sinds afgelopen woensdag een vreemd probleem. Ik ben recent 11 dagen op vakantie geweest en heb alle stroom van de apparaten gehaald toen ik wegging (ik weet niet of dit ermee te maken heeft, maar ik zet het er maar bij om zo volledig mogelijke informatie te verstrekken).

Toen ik thuis kwam, alles opnieuw aangesloten en het werkte prima. Toen ik van kanaal wilde wisselen gaf de informatie vreemde tekens en zwart beeld. Ik zag dat alle lichten van mijn decoder uit waren. Ik geprobeerd om de stroom er af te halen en er weer op te zetten, maar dit mocht niet baten. Nu heb ik ontdekt dat als ik de stroom er ongeveer 20 minuten afhaal en dan weer op zet, de decoder opnieuw opstart. Hij doorloopt dan de normale opstart sequence (zenders zoeken e.d.) en alles lijkt goed te gaan. Echter, na enkele minuten weer hetzelfde probleem. De decoder schakelt zichzelf uit (alle lichten gaan uit) en ik moet weer 20 minuten wachten. Als ik namelijk direct de stekker eruit haal en er weer in doe, gebeurt er niets. Na 20 minuten echter wel.

Dit vind ik al vreemd gedrag. Ik heb geprobeerd de decoder terug naar fabrieksinstellingen te zetten (ook dit gaat gewoon normaal), maar dit heeft het probleem niet verholpen. Hij schakelt zichzelf nog steeds uit na een aantal minuten. Ik heb ook geprobeerd om een software update te draaien (wellicht dat het daar aan ligt), maar de laatste stap geeft telkens de foutmelding dat de manufactorer_code headers niet overeen komen, dus dit wil ook niet helpen.

Heeft iemand wellicht een idee wat er aan de hand is ? Ik heb een z1 abonnement en had voor mijn vakantie helemaal nergens last van.

Bij voorbaat dank,

AlexN