Los bericht bekijken
  #20  
Oud 11 september 2008, 14:24
Koning_Floris's schermafbeelding
Koning_Floris Koning_Floris is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 11 september 2008
Locatie: Utrecht Ziggo
Berichten: 1
Standaard

Hoi allen,

Ik ben van plan een HTPC te gaan bouwen als ik straks mijn nieuwbouw huis ga betrekken. Ik heb wat rond gekeken omdat ik graag met deze HTPC ook televisie programma's op wil gaan nemen. Uiteraard, hoe beter de kwaliteit hoe meer tevreden ik ben, dus ik kwam uit op FireDTV. Dit samen met een CI en een CAM zou het dus mogelijk moeten maken om digitale televisie op te nemen. Echter totdat CI+ geintroduceerd wordt heb ik begrepen.

Nu wilde ik het eigenlijk over iets heel anders hebben, en dit is puur speculatie, maar ik ben benieuwd hoe jullie hier over zouden denken. Eerst wat achtergrond.

Zover ik begrijp heb je de content providers, dit zijn de mensen die de kabelaars met programma's en films voorzien. Zij willen maar al te graag dat hun spullen niet gecopieerd worden, immet, een copy is een gemiste inkomst in hun ogen. Zij willen er dus alles aan doen om hun spullen niet copieerbaar te maken. Zie daar, CI+. Met CI+ kan de kabelaar een extra bit/parameter aan een programma/film meegeven, en de CI+ gecertificeerde apparatuur leest deze bit, en blokkeerd dan de opname functie. Dus is het niet mogelijk om een copy te maken.

Ziggo gaat naar aanleiding van geruchten tegen het eind van dit jaar over naar CI+, waarschijnlijk onder druk van de content providers. Hierbij staan dus alle CI mensen in de kou, omdat hun apparatuur niet meer zal werken.

Echter nu komt mijn speculatie. (ja het duurt ff)
Ziggo sluit CI af, en zorgt dat iedereen wel via CI+ kan kijken. Maar nu hebben ze ook gezegd dat huishoudens gratis meerdere CAM's mogen gaan gebruiken op 1 abonnement. Dit zou voor gebruikers betekenen dat ze een CI+ enablede harddisk recorder kunnen kopen en deze dus zonder extra abbonnements kosten kunnen gaan gebruiken. En volgens mij is deze opzet speciaal gemaakt om daarna zonder al te veel gezeik de analoge uitzendingen te kunnen staken. Ze geven immers elke gebruiker de kans om kosteloos opname apparatuur te gebruiken, zoals nu bij analoog het geval is. Maar ondertussen kan niemand meer zomaar alles opnemen door CI+. Dit is exact wat content providers willen zien, en ze zullen er vast veel geld voor over hebben om dit bij ziggo voor elkaar te krijgen.

Ziedaar, pure speculatie, en misschien wel klink klare onzin. Graag wat inzicht van jullie over de grote gaten die ongetwijfeld in dit verhaal voorkomen. Het zou in ieder geval altijd nog een goed (fictief) boek maken denk ik.