Los bericht bekijken
  #20  
Oud 11 september 2008, 12:19
elisa's schermafbeelding
elisa elisa is offline
Member
 
Geregistreerd: 24 mei 2008
Locatie: Zeist/Casema
Ziggo Internet: casema mega - kabelmodem+apple airport
DTV: Humax - maar ik kijk meestal analoog en nog vaker niet.
Berichten: 52
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Roeljuun Bekijk bericht
Alvast bedankt voor een reactie!
Nu ben ik heel benieuwd wat de 'bridge-mode' inhoudt, ik kan me er iets bij voorstellen maar heb geen idee waar of hoe ik dit kan wijzigen.
Maar vooraleerst werkt de ethernet lijn dus perfect!
Ik hoop dat je mij nu verder kan loodsen..
De bridge-mode is een 'domme' instelling waarbij de Airport (Belkin?) dus niks anders mag doen dan aan alle aangesloten computers toegang verschaffen naar het modem. In dit geval bepaalt dus het MODEM (de Thomson met ingebouwde router bijvoorbeeld) welk nummer elke computer krijgt en niet de Aiport. Zo'n modem heeft dan ook meerdere aansluitpunten.

Omdat de kabelmodem van Ziggo GEEN ingebouwde router heeft, dus ook GEEN nummers kan uitdelen aan de aangesloten computers, zal een OVERKOEPELENDE router (de Airport of Belkin) dit moeten doen. Ik leg het maar even op z'n 'huisvrouw-achtig' uit. De helpdesk van Ziggo zegt dus terecht dat je niet met meerdere computers aan dat modem kunt.

Ik kan je niet verder helpen met de Belkin want ik weet niet welke mogelijkheden hij heeft. Zit daar geen handleiding bij? Omdat jouw probleem geen Ziggo probleem is (je hebt immers verbinding?) maar een 'Belkin'- probleem kan je beter eens rondkijken op een Belkin of een Mac- forum.
__________________
met de groeten van
elisa

--
Het kàn even duren, maar we komen er wel...