Los bericht bekijken
  #13  
Oud 10 september 2008, 18:42
elisa's schermafbeelding
elisa elisa is offline
Member
 
Geregistreerd: 24 mei 2008
Locatie: Zeist/Casema
Ziggo Internet: casema mega - kabelmodem+apple airport
DTV: Humax - maar ik kijk meestal analoog en nog vaker niet.
Berichten: 52
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Roeljuun Bekijk bericht
Hallo,

Omdat ik lees dat je mij verder zou kunnen helpen ga ik graag daar op in.
Ik heb al een tijdje (4 maanden) een Macbook en ben erg tevreden. Indertijd gelijk een belkin router gekocht, wireless netwerk, allemaal prachtig heel tevreden.
Ik heb geen notie van die Belkin. Ik gebruik het door Casema (Ziggo) geleverde modem, en heb dit met mijn Apple Airport verbonden. Alle computers (3 stuks) maken draadloos contact met de Airport van Apple en gaan via dat ene IP-nummer - dat de Airport van Ziggo krijgt - internet op.

Wat moet gebeuren is dit: Het modem van Ziggo krijgt één IP-nummer van Ziggo en geeft dit door aan de Belkin. Om al je draadloos aangesloten computers op internet te krijgen moet de Belkin lokale nummers gaan uitdelen aan de computers die met de Belkin zijn verbonden. Maar ik heb geen idee of die Belkin dit op dezelfde manier kan doen als de Aiport van Apple.

Strikt genomen gebruik je de modem van Ziggo om de verbinding met internet te maken, en de Belkin om je computers draadloos met elkaar te verbinden. Je moet de Belkin niet in bridge-mode gebruiken want het modem van Ziggo kan geen nummers uitdelen aan jouw computers. Dat moet dus de Belkin doen.

Probeer eerst of je met je macbook via een ethernetlijntje aan de modem van Ziggo internet op kunt. Pas als dit lukt kun je draadloos gaan experimenteren.

Succes
__________________
met de groeten van
elisa

--
Het kàn even duren, maar we komen er wel...