Los bericht bekijken
  #7  
Oud 10 september 2008, 17:55
Ziggofan's schermafbeelding
Ziggofan Ziggofan is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 1 april 2008
Locatie: Cogas-gebied Almelo / @home - Ziggo
Ziggo Internet: Z2 internet
DTV: Nokia
Berichten: 354
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Cyzor Bekijk bericht
Ik kreeg vandaag de envelop van Ziggo in de bus (die eigenlijk voor de brief van UPC had moeten aankomen). Daarin zat een brief van Ziggo alsmede van UPC plus de algemene voorwaarden van UPC en een machtigingskaart voor UPC.

Zie ook mijn post op GoT: http://gathering.tweakers.net/forum/...95075#30695075
Wat gebeurd er als je UPC domweg niet machtigd? Je hebt toch een contract met Ziggo en dat is de club die gewoon een leveringsverplichtig heeft die niet zo maar stopt wanneer UPC hun netwerk overneemt. Daarnaast heb je medio 2009 vrije keuze tussen UPC en Ziggo (als alles zo gaat als de OPTA wil). Dus deze move is erg voorbarig van UPC en ik vraag met af of dit niet een half jaar later had gekund, zodat iedereen die bij Ziggo zit daar ook kan blijven.

De compensatie welke is aangeboden is zeer minimaal en deze zou ik dan ook afwijzen met een duidelijke onderbouwing van al je investeringen en het duurdere abo bij UPC waar je niet op zit te wachten. Wellicht is het juridisch zelfs haalbaar dat Ziggo een leveringsverplichting houdt aan de klanten die domweg niet opzeggen. Ziggo kan naar mijn mening niet eenzijdig het contract opzeggen omdat UPC hun netwerk koopt, dat is geen ligitieme reden. Ziggo had wellicht helemaal niet kunnen/mogen verkopen omdat men een verplichting heeft tot leveren aan zijn klanten.

Zo lang je volgens mij betaald aan Ziggo zijn ze verplicht tot leveren van hun producten. Ziggo kan daar niet eenzijdig onderuit, net zo min dat jij niet onder je betaling uit mag.

Grote vraag is of dit juridisch allemaal mag. Bovendien betaal je nu een half jaar lang veel meer kosten om daarna weer over te kunnen stappen op Ziggo???

Alles komt me nogal ondoordacht over aan de kant van Ziggo...