Los bericht bekijken
  #2  
Oud 10 september 2008, 16:20
xahmol's schermafbeelding
xahmol xahmol is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2008
Locatie: Utrecht (oud Casema)
Ziggo Internet: Connect Max&Play Max (300 Mb), Technicolor tc7210 (in bridge), Apple AirPort Extreme (2015)
DTV: Samsung Horizon (woonkamer),Humax IR-FOX C (slaapkamer),AnyseeE30TC (PC) en TV Extra.
Berichten: 4.972
Standaard

Let op: er is maar één TV kaart die zowel DVB-C (de standaard voor digitale TV via de kabel die ook Ziggo gebruikt) als Windows Mediacenter ondersteund, en dat is de FloppyDTV (EUR 149,-).
Alle andere kaarten ondersteunen alleen DVB-T (Digitenne) of S(ateliet) of werken niet onder MCE. Dit geld ook voor alle kaarten die zowel analoog als digitale TV ondersteunen (zoals deze), dat is altijd alleen DVB-T en dus heb je daar voor Ziggo niets aan, dan moet je Digitenne nemen (en dan nog werken alleen de onbeschermde kanalen, dus alleen Ned1,2,3 en lokale omroep).

Bovendien heb je alleen met een FloppyDTV nog niets aan het digitale signaal van Ziggo, je hebt dan ook nog een Alphacrypt CAM (EUR 100,-) nodig.

Verder is deze oplossing officiëel door Ziggo niet ondersteund, dus het kan dat deze oplossing in de toekomst plots niet meer werkt.

Lees voor je een FloppyDTV koppt deze thread eens door zou ik zeggen.

Mocht je voor een FloppyDTV/Alphacrypt oplossing kiezen heb je geen decoder nodig, je Ziggo smartcard gaat in de Alphacrypt.
De FloppyDTV heeft een enkele tuner, dus als je tegelijk wilt kijken en opnemen of twee programma's tegelijk wilt opnemen heb je twee FloppyDTVs en twee Alphacrypts nodig.

Analoog is stukken eenvoudiger en goedkoper, maar uiteraard ook fors mindere kwaliteit.

Ook tot mijn grote spijt bestaat er geen officieel door Ziggo ondersteunde manier om Mediacenter met digitale TV van Ziggo te laten werken.