Los bericht bekijken
  #13  
Oud 10 september 2008, 00:31
digitalekabeltelevisie's schermafbeelding
digitalekabeltelevisie digitalekabeltelevisie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 oktober 2006
Locatie: Enschede / @Home
Berichten: 831
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door thomas999 Bekijk bericht
NLKabel heeft een lijvig stuk geschreven waarom het technisch niet voordelig voor de klant is om op elkaars netwerk te gaan werken en om derden toe te laten. "Acht Keer Kabel"
Ik weet ook wel dat het een stuk is van de kabelboeren-club, maar is technisch is het erg goed onderbouwd.
Ben ik niet met je eens. Het geeft aan dat het technisch vrijwel onhaalbaar is om slechts een deel van het analoge pakket door een ander te laten aanbieden (Het stuk maakt daar even geen onderscheid tussen analoog en digitaal, terwijl dat wel van belang is). NLKabel (en van Esch ook in zijn weblog) leggen er erg veel nadruk op dat filteren vrijwel onhaalbaar is. Nou beseft OPTA dat ook, en heeft dat ook helemaal niet voorgesteld. OPTA wil dat andere partijen het hele analoge pakket kunnen wederverkopen. Net zoals Tele2 ook Digitenne-abonnementen verkoopt/verkocht.

Of dat administratief en rechtentechnisch haalbaar is moet nog blijken, maar technisch hoeft er niets voor te gebeuren. Net zoals je een andere aanbieder van stroom kan kiezen. Het blijft dezelfde stroom, alleen iemand anders stuurt de rekening. NLKabel voert een probleem op dat helemaal niet relevant is voor wat de OPTA wil.