Los bericht bekijken
  #8  
Oud 9 september 2008, 17:40
Ziggofan's schermafbeelding
Ziggofan Ziggofan is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 1 april 2008
Locatie: Cogas-gebied Almelo / @home - Ziggo
Ziggo Internet: Z2 internet
DTV: Nokia
Berichten: 354
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door xahmol Bekijk bericht
Sorry, maar wat een zeurtopic weer. Ik ben voor mijn verhuizing 7 jaar UPC klant geweest en geloof me, UPC is echt niet enorm veel beter. Enorm veel slechter overigens ook niet, was bij UPC en ben nu bij Ziggo een erg tevreden klant.

Maar wat betreft je opmerkingen:
- bij Ziggo is digitale TV basis gratis, HDTV 3,95, kun je een onbeperkt aantal decoders kopen en is de goedkoopste decoder afhankelijk van de aanbieding bijna gratis. De goedkoopste HD decoder is nu voor onder de 200 euro overal te koop.
Bij UPC betaal je tenminste 3,95 eur per maand voor digitale TV, voor HDTV zelfs minimaal 13 euro en heb je maximaal 2 mediaboxen.
- Film on Demand is inmiddels in Casema gebied en straks in heel Ziggo gebied ook mogelijk middels Interactieve TV. Alleen zijn daarvan de startkosten wel erg hoog, de enige geschikte decoder is 430 euro. Maar dan heb je wel meteen een HDTV PVR die bij UPC 22 euro per maand kost.
- in mijn ervaring is de UPC helpdesk precies even goed/slecht als de Ziggo helpdesk en even slecht bereikbaar.

Kortom: wordt een beetje moe van alle aan de overkant is het gras veel groener topics. Als Ziggo/UPC echt concurrenten waren zouden ze erg aan elkaar gewaagd zijn en nauwelijks voor elkaar onder doen. Maar allebij zijn ze in ieder geval beter dan elk ander alternatief momenteel.
Als je dit topic goed gelezen hebt heeft deze meneer helemaal geen keuze. Hij moet opeens over op UPC, kennelijk een netwerk overname. Alle investeringen die hij heeft gedaan (nieuwe tv danwel decoders) gaan teniet (evenzo bij alle andere klanten in dat gebied!). De compensatie is eerlijk gezegd nogal gering, zeker voor mensen die bijvoorbeeld een HD-decoder hebben gekocht a 300,=.

Hoe dan ook snap ik deze move niet, want vanaf 1 januari kunnen deze mensen weer kiezen tussen Ziggo en UPC. Was deze overgang niet te regelen vanaf 1 januari, waarbij alle oude klanten bij Ziggo kunnen blijven?? Het moment is vreemd gekozen m.i.!