Los bericht bekijken
  #1  
Oud 9 september 2008, 13:09
DonaldDuck's schermafbeelding
DonaldDuck DonaldDuck is offline
Member
 
Geregistreerd: 24 maart 2008
Locatie: Limburg @Home
Berichten: 83
Standaard Onkundigheid Ziggo monteur

Vandaag bij mijn ouders geweest omdat er een Ziggo monteur zou komen voor de aansluiting (blokkerig beeld/hangend/slecht beeld etc.). De mevrouw aan de telefoon zei ons toe dat de monteur een nieuw kastje (AOP) op de muur moest zetten omdat de huidige te oud was.
Zojuist is de monteur geweest.

Eerst ging hij de receiver, een Philips DCR2022, uitvoerig bekijken, en ermee rammelen.
Maar het ergste was gewoon dat hij deze ontvanger helemaal niet kende. Hij wist niet hoe hij een signaal test (met de Philips) moest uitvoeren, en ga zo maar door.

Toen ik op HilversumBest afstemde, een kanaal dat ik regelmatig kijk en veel storing geeft, ging hij in de instellingen kijken waarop hij zei "Ja, de frequentie staat ook verkeerd. Geen wonder dat u slecht beeld heeft. Die staat op 260013 terwijl die op 356000 moet staan..". Terwijl dit juist de frequentie van het bepaalde kanaal is.

Vervolgens kwam hij dus tot de conclusie dat de frequentie verkeerd stond. Bij kanaleninstallatie stond de freq. oorspronkelijk op 356011 (meen ik). Maar die moest volgens hem zuiver staan op 356000. Dat geloof ik allemaal wel. Maar eigenlijk heeft hij verder niets gedaan "Het is in orde zo. Die Philips kastjes zijn nou eenmaal extra gevoelig voor storingen, maar het beeld is prima nu. Het moeten werkzaamheden geweest zijn.." En dat terwijl de vrouw aan de telefoon aangaf dat er geen werkzaamheden waren.

Het ergste komt nog. We hadden nog zo'n kastje aan de muur hangen wat een monteur ooit geplaatst heeft voor @Home internet (wat we inmiddels niet meer hebben). Dat heeft hij ontkoppeld, en hij heeft de coax rechtstreeks in het AOP geplugd. Maar de monteur die ooit internet geïnstalleerd heeft, heeft in het AOP de radioaansluiting weggehaald en had die in dat kastje voor internet geplaats, wat deze monteur triomfantelijk ontkoppeld heeft! Kortom, ik heb geen radioaansluiting van Ziggo meer! De monteur heeft de boel nog eens even verslechterd.

Enfin, op de volgende rekening breng ik zelf wel even kosten in mindering. En wel het volgende:
Eerst die administratiekosten voor acceptgirokaarten van een belachelijke €1,25 per factuur. En ik breng nog wat kosten in mindering op het abonnement. In heb namelijk nu geen radio meer van Ziggo. Alleen digitaal, maar ik wil ook radio luisteren op mijn stereo.