Los bericht bekijken
  #1  
Oud 8 september 2008, 10:14
Sloot's schermafbeelding
Sloot Sloot is offline
Member
 
Geregistreerd: 15 mei 2008
Locatie: Den Haag - Casema
Ziggo Internet: Alles In 1 Extra - Motorola SBV5121E
DTV: 2x Samsung DCB-H360R + 1x Humax IR-FOX C
Berichten: 37
Standaard UPC schroeft snelheid internetabonnementen flink op

UPC heeft in alle stilte de snelheid van diverse abonnementen verhoogd. De snelheidsverhoging lijkt een voorbode van de introductie van nieuwe supersnelle abonnementen op basis van docsis 3.0.

Eerder al werd bekend dat UPC uiterlijk in september zijn kabelabonnementen op basis van de docsis 3.0-technologie zou introduceren. Hoewel de officiële introductiedatum van die abonnementen nog niet bekend is, lijkt deze door de snelheidsverhoging van UPC's bestaande abonnementen aanstaande.

Klanten van de kabelaar melden sinds vorige week een hogere downloadsnelheid te hebben gekregen. Zo is de downloadsnelheid van UPC's Power-abonnement van 6Mbps opgeschroefd naar 8Mbps, zo blijkt uit reacties op het forum. Ook de andere abonnementen gaan er op vooruit, waarbij de opvallende afwezige het Extreme-abonnement is dat het vooralsnog zonder verhoging moet doen.

Volgens ingewijden wordt de snelheidsverhoging 15 september officieel aangekondigd. UPC wil dan ook nog niet reageren, maar ontkent de aanstaande snelheidsverhoging niet. "Hierover zullen we onze klanten op korte termijn als eerste persoonlijk en in meer detail informeren", aldus UPC-woordvoerder Ronald van der Aart tegenover Tweakers.net.

De snelheidsverhoging van de huidige abonnementen is naar alle waarschijnlijkheid de eerste stap bij de introductie van UPC's supersnelle docsis 3.0-aanbod. UPC bevestigde eerder tegenover Tweakers.net in het derde kwartaal een nieuw abonnement op basis van docsis 3.0 te zullen introduceren. Dit zou volgens anonieme bronnen een abonnement zijn met een downloadsnelheid van 60Mbps en een upload van 8Mbps.
Bron: tweakers.net