Los bericht bekijken
  #1  
Oud 6 september 2008, 14:41
RitselNet's schermafbeelding
RitselNet RitselNet is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 6 september 2008
Locatie: Bavel
Ziggo Internet: Basis + telefonie
DTV: Humax
Berichten: 2
Standaard Draadloos netwerk werkt spontaan niet meer

Ik hoop via deze weg hulp te krijgen, het is nl. absoluut niet mogelijk bij de helpdesk van Ziggo te komen. Na het ingeven van je postcode (in menu 4) voor het melden van internet-storing valt de verbinding weg.

Het probleem is misschien eenvoudig, sinds enkele dagen werkt draadloos internet niet mee. Heeft meer dan 1/2 jaar prima gefunctioneerd. Er zijn geen nieuwe apparaten aangesloten en het netwerk is volledig beveiligd, dus geen invloed van buitenaf.

Er staat een Motorola 5121 modem en een Belkin N router, er zijn 2 laptops en 1 PC draadloos verbonden met de router. In de Casema tijd heb ik de tip gekregen de router op een vast IP adres in te stellen + vast subnet + vast gatweway adres. Ook de DNS vast ingesteld. Netjes de router gekloont en ik hoefde alleen om de paar dagen even de laptop rechtstreeks aan internet te hangen, kon daarna de router weer aan internet hangen en het werkte prima. Nu dus niet meer.

Als ik het forum volg zou ik alles op automatisch moeten zetten, dat heb ik ook geprobeerd. Soms geeft de router even aan dat hij verbinding heeft met internet, maar zodra je naar internet toe wilt valt de verbinding weg.

Voor alle duidelijkheid, als ik de laptop rechtstreeks met een kabel in de modem prik geeft hij na een paar keer internet opstarten een verbinding en kan ik op internet doen en laten wat ik wil.

Ik ben benieuwd wie dit probleem met me wil oppakken ?