Los bericht bekijken
  #3  
Oud 6 september 2008, 12:45
raymond's schermafbeelding
raymond raymond is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 23 april 2005
Locatie: Rijswijk / Prolocation
Berichten: 1.082
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door rpjknoop Bekijk bericht
Wij hadden bij multikabel een vast ip nummer, dit kan niet meer voor ons office broadband pakket.

Wij hebben tevens een server in een datacenter die onze web sites host en een mail server in ons kantoor.

Echter het ontvangen van e-mails lukt niet, behalve van quicknet gebruikers, deze komen wel aan.

Ziggo zakelijk meldt dat wij nu onder de consumenten afdeling vallen en die melden dat je een eigen e-mail server mag draaien.

EDIT 12:00
Heb net met de consumenten helpdesk gesproken, die meldde mij dat ik 48 uur moet wachten voordat de DNS overal bekend is. Ook vonden zij het vreemd dat ik door Ziggo zakelijk doorgewezen bent naar de consumenten afdeling.
48 uur? Je kan wachten tot je een ons weegt, dit gaat namelijk niet werken zo!

Omdat je nu een dynamisch (lees, consumenten IP adres hebt) is poort 25 gefilterd. De helpdesk heeft je hier incorrect geinformeerd. Een DNS change kan tot 48 uur duren, langer zelfs, afhankelik van de TTL van een DNS zone. Echter, als poort 25 dicht staat zal er nooit mail binnen komen van buiten QuickNet. Dat je wel QuickNet mails ontvangt klopt, de m,ailserver van QuickNet kan er wel bij.

Dit is inherent aan het nieuwe product wat je nu afneemt. Er zijn legio mensen met het probleem wat jij nu schetst, men is bezig met een oplossing hiervoor maar als zakelijke klant kan ik me voorstellen dat je daar geen weken op gaat wachten.

Private message me even je domein naam dan kan ik kijken of we daar een (tijdelijke) oplossing voor kunnen maken. De ellende is gewoon nu dat je ook geen vast IP adres meer hebt. Dus bij iedere IP change moet je ook alle zones weer aanpassen en kun je van voor af aan beginnen.

Je hebt bovendien nog een ander probleem, als je je mailserver ook gebruikt voor het versturen van uitgaande mail, dan zal het bij een hoop mensen NIET aankomen. De reden is simpel, je zit in een dynamische ip range nu waar veel blacklists netjes op filteren.

Geen fijn nieuws, maar nu weet je in ieder geval dat ook over 48 uur jouw probleem niet opgelost is. En heb je geen valse hoop.

Bye,
Raymond.