Los bericht bekijken
  #2  
Oud 5 september 2008, 21:58
amersfoort's schermafbeelding
amersfoort amersfoort is offline
Member
 
Geregistreerd: 1 april 2008
Locatie: Boskoop / Ziggo
Ziggo Internet: Ziggo Internet: Z2 | Cisco EPC3925
DTV: Sony 32W4000 + CAM | 46Z4500 + CAM | Humax iHDR5050-C (1TB) | VU+ Ultimo (1xDVB-S & 2xDVB-C)
Berichten: 89
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Hans28 Bekijk bericht
Denken jullie dat de twee digitale receivers 'zonder problemen' hun werk zullen doen? Of adviseren jullie eerst een hoogwaardigere versterker/splitter (bv van Hirschmann) te plaatsen?
Stelregel is dat als de ontvangst analoog niet al te best is, dat je digitaal dan ook in de problemen komt. Dit manifesteert zich dan niet als ruis, maar als blokjes in je beeld, met soms zelfs even helemaal wegvallend beeld. Als je wat verder in dit forum leest zul je zien dat er veel mensen worstelen met ontvangstproblemen, vooral als er externe storing in de buurt is (digitenne zenders, etc). Ik zou als ik jou was beginnen met controleren of het signaal dat je binnenkrijgt (in de meterkast of waar dan ook) nog wel storingsvrij is, en daarna de distributie door je huis goed onder de loep te nemen. Goed afgeschermd kabel- en connector-materiaal is daarbij wellicht nog belangrijker dan een goede distributieversterker.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Hans28 Bekijk bericht
Wat heb ik dan nog meer nodig? Twee startpakketten? Of één startpakket (wat zit daar eigenlijk in?) en een aparte smartcard?
Je hebt twee zogenaamde "startpakketten" nodig (da's niets meer dan een kartonnen doosje met wat boekjes en een smartcard ), omdat je 2 smartcards nodig hebt. Dit kost je (geloof ik) eenmalig iets van 30 Euro per kaart. Als je verder geen extra pakketten neemt, betaal je per maand verder niets voor die kaarten. Zodra je extra pakketten wilt op een kaart, zul je dubbel moeten betalen als je de pakketten op beide kaarten wilt hebben. Zie bijvoorbeeld deze thread: http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=12830

Hopelijk helpt dit je verder.