Los bericht bekijken
  #1  
Oud 5 september 2008, 20:21
Hans28's schermafbeelding
Hans28 Hans28 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 5 september 2008
Locatie: De Meern/Casema
Berichten: 13
Standaard meerdere TV's in huis

Na een (veel te) lange periode met frustrerend slechte analoge Utrecht-Casema ontvangst op 4 TV's (1 woonkamer, 3 slaapkamers) stap ook ik eindelijk het digitale TV tijdperk in. In een poging om van het analoge signaal nog iets te maken heb ik jaren geleden in de meterkast eerst op de coax-kabel een (goedkope) antenneversterker (Elro 5628) geïnstalleerd, vervolgens het signaal gesplit (met een 3 weg splitter merk Wisi DMDM03, 3 x 5,7 db) en op één van deze uitgangen het signaal nogmaals 3x gesplit met een Zehnder BM168-00 (3x6bd). Daarna gaat elke coax kabel zo'n 10 meter de woning in. Ik heb een tijd geleden gecheckt of de oorzaak van de slechte analoge ontvangst soms lag aan de lange coax-weg en/of de splitters/versterker. Bleek niet zo te zijn want de TV gaf direct bij de "Aansluiting" (waar de kabel het huis binnenkomt) al een beroerde kwaliteit. Ik heb eea maar zo gelaten wegens de overstap naar digitaal.

Affijn, we willen nu digitaal Casem Z1 gaan kijken in de woonkamer (full HD Panasonic met een HUMAX IVPR-9200c), gewoon digitaal (eenvoudige Salora met een eenvoudige Samsung DCB-B270R) in de ouderslaapkamer en 2x analoog in de kinderslaapkamers (TV's uit prehistorie). De Salora is al aangeschaft en - jawel - de 22 inch geeft een nog beroerder beeld dan de oude CRT die er eerst stond, zoals verwacht.

Ik heb nu een eerste vraag ivm de versterker en splitters. Denken jullie dat de twee digitale receivers 'zonder problemen' hun werk zullen doen? Of adviseren jullie eerst een hoogwaardigere versterker/splitter (bv van Hirschmann) te plaatsen? Of moet ik gewoon maar zien hoe de weergave op de (H)D TV's wordt?

Daarnaast een tweede vraag over wat te bestellen bij Ziggo als we Z1 willen gaan kijken. Ivm de vele negatieve berichten over lange levertijden en de uitermate slechte informatievoorziening op de Ziggo site overweeg ik de receivers gewoon te kopen bij BCC of MM. Wat heb ik dan nog meer nodig? Twee startpakketten? Of één startpakket (wat zit daar eigenlijk in?) en een aparte smartcard? Ik heb het gevoel als je snel door je geld heen wilt, je gewoon bij Ziggo.nl moet bestellen. Of denken jullie daar anders over?

Graag advies
groet en alvast bedankt
Hans