Los bericht bekijken
  #1  
Oud 5 september 2008, 12:33
Cyzor's schermafbeelding
Cyzor Cyzor is offline
Member
 
Geregistreerd: 27 januari 2006
Locatie: UPC
DTV: UPC Royaal met Philips HDTV DVR
Berichten: 99
Angry Gemeente Muiden: Vaarwel Ziggo, welkom UPC?

Deze week viel een brief van UPC bij ons op de mat met daarin het volgende: "Vorige week heeft u een brief gekregen over de overgang van het kabelnetwerk van Ziggo naar UPC op 1 oktober aanstaande. Vanaf die datum kunt u niet alleen kabeltelevisie kijken via UPC, u kunt dan ook kiezen voor supersnel internet of bellen via de kabel."

Ik viel bijna om toen ik dit las, wij hadden volgens mij nog nooit een brief ontvangen en IK WIL NIET NAAR UPC!

Wij kijken nu digitale kabel van Ziggo met een Loewe TV met ingebouwde DVB-C HD-tuner. Door de AlphaCrypt CAM kunnen wij gewoon alle zenders ontvangen waar we voor betalen. Met een overgang naar UPC is deze hele setup ineens waardeloos geworden. UPC geeft misschien het standaardpakket unencrypted door maar daar blijft het dan ook bij. Moet ik nu een decoder gaan huren, wat ik de puurste vorm van oplichting vind, om nog HD te kijken? Daarnaast wordt iedereen goed genaaid, de mensen die het helemaal officieel doen en een HD decoder of PVR van een paar honderd euro hebben gekocht hebben ineens een waardeloos kastje in huis. Ik hoop dat dit een slechte 1 october grap is maar ik vrees het ergste er waren namelijk monteurs druk aan het werk in die kastjes langs de weg.

De gemeente Muiden (net als Laren) waren volgens mij wel outliers in het Ziggo gebied maar om ons nu zo te dumpen gaan wel erg ver. Dit kan toch niet zomaar, wie beslist dit? Ziggo en UPC, de gemeente? Hebben wij hier als burgers nog iets over te vertellen?

Het enige lichtpuntje dat ik kan zien is eventueel internet via de Kabel. Ziggo bied dat niet in Muiden aan en ADSL komt hier in Muiderberg door de afstand tot aan de telefooncentrale niet ver boven de 3 Mbit/s uit.

Ik denk dat ik deze post ook op GoT plaats.

__________________
Zat bij Ziggo tot mijn gemeente op 1 oktober 2008 overging naar UPC. Weg investering in Loewe televisie met ingebouwde DVB-C tuner en AlphaCrypt CAM.