Los bericht bekijken
  #6  
Oud 3 september 2008, 20:36
anoniem's schermafbeelding
anoniem anoniem is offline
Ziggo Official
 
Geregistreerd: 12 maart 2007
Locatie: Ziggo Provider
DTV: ALL
Berichten: 4.033
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door francey Bekijk bericht
Momenteel kijk ik digitale TV via de schotel - hardstikke mooi, tot ik een 52" Samsung Full-TV kocht en het signaal wat ik via mijn Topfield decoder/HDD naar de TV stuur via scart toch minder mooi blijkt dan mogelijk zou moeten zijn. Daar komt bij dat Film1 via de schotel niet het HD film kanaal beschikbaar stelt, en Ziggo dat wel doorgeeft.

Mijn dilemma is nu: schotel de deur uit en overstappen op digitale televisie van Ziggo of niet?

Vandaag eens geprobeerd Ziggo te bellen om wat vragen voor te leggen, maar wegens een "wachttijd van meer dan 30 minuten dus probeer het later nog eens" maar even op zoek gegaan naar een forum...

Mijn vragen:

- Uit de FAQ op dit forum heb ik begrepen dat een satelliet tuner niet bruikbaar is voor een digitaal dignaal via de kabel. Maar ik wil zelf bepalen welke tuner ik aanschaf (bv de Humax) en er niet eentje geleverd krijgen van Ziggo. Kan dat? Kan ik een digitaal TV pakket bestellen zonder tuner, maar met smartcard?

Ja, de ontvanger kun jezelf kiezen uit het aanbod gecertificeerde ontvangers. Zie ziggo website.

- Ziggo biedt 2 pakketten aan die hetzelfde kosten: "Installatiepakket Digitale Televisie Harddisk Recorder" en "Installatiepakket Interactieve Televisie". Wat is het verschil, krijg je in beide gevallen hetzelfde apparaat geleverd...?

Je kunt gewoon in de winkel een 'starterspakket' kopen naast de digitale ontvanger. In het starterspakket vindt je een smartcard, een registratie formulier en de handleiding. Thuis kun je met dit pakket en een digitale ontvanger e.e.a. installeren en digitaal kijken

- Hoe groot is de harddisk van de door Ziggo geleverde Samsung ?
de Samsung SD-PVR model DCB-P850 is voorzien van 160GB HDD

- Is de Samsung uitgerust met een HDMI aansluiting ?
Ja de Samsung HD-ontvanger model DCB-H360 is voorzien van een HDMI interface.

- Bestaat er uberhaupt al een HD decoder/tuner met ingebouwde harddisk?
Voorlopig alleen de Cisco, deze is alleen nog beschikbaar in het oud Casema gebied.

- Hoe verhoud de kwaliteit van het beeld zich met digitale TV via de schotel? Oftewel, schiet ik er met de niet-HD kanalen iets mee op (upscaling?)
Kwaliteit van HD zal niet verschillen, de kwaliteit van SD is voor de Nederlandse publiek en commerciele zenders aanmerkelijk beter, doordat er meer bandbreedte / bitrate beschikbaar is.

Hoop vragen, ik hoop dat iemand me wat wijzer kan maken...

Alvast dank,

Frank.
____________