Los bericht bekijken
  #1  
Oud 3 september 2008, 19:15
francey's schermafbeelding
francey francey is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 3 september 2008
Locatie: Den Haag
Berichten: 26
Standaard Paar vragen over evt overstappen naar Ziggo voor HD

Momenteel kijk ik digitale TV via de schotel - hardstikke mooi, tot ik een 52" Samsung Full-TV kocht en het signaal wat ik via mijn Topfield decoder/HDD naar de TV stuur via scart toch minder mooi blijkt dan mogelijk zou moeten zijn. Daar komt bij dat Film1 via de schotel niet het HD film kanaal beschikbaar stelt, en Ziggo dat wel doorgeeft.

Mijn dilemma is nu: schotel de deur uit en overstappen op digitale televisie van Ziggo of niet?

Vandaag eens geprobeerd Ziggo te bellen om wat vragen voor te leggen, maar wegens een "wachttijd van meer dan 30 minuten dus probeer het later nog eens" maar even op zoek gegaan naar een forum...

Mijn vragen:

- Uit de FAQ op dit forum heb ik begrepen dat een satelliet tuner niet bruikbaar is voor een digitaal dignaal via de kabel. Maar ik wil zelf bepalen welke tuner ik aanschaf (bv de Humax) en er niet eentje geleverd krijgen van Ziggo. Kan dat? Kan ik een digitaal TV pakket bestellen zonder tuner, maar met smartcard?

- Ziggo biedt 2 pakketten aan die hetzelfde kosten: "Installatiepakket Digitale Televisie Harddisk Recorder" en "Installatiepakket Interactieve Televisie". Wat is het verschil, krijg je in beide gevallen hetzelfde apparaat geleverd...?

- Hoe groot is de harddisk van de door Ziggo geleverde Samsung ?

- Is de Samsung uitgerust met een HDMI aansluiting ?

- Bestaat er uberhaupt al een HD decoder/tuner met ingebouwde harddisk?

- Hoe verhoud de kwaliteit van het beeld zich met digitale TV via de schotel? Oftewel, schiet ik er met de niet-HD kanalen iets mee op (upscaling?)

Hoop vragen, ik hoop dat iemand me wat wijzer kan maken...

Alvast dank,

Frank.