Los bericht bekijken
  #10  
Oud 3 september 2008, 16:13
Mike Philippens's schermafbeelding
Mike Philippens Mike Philippens is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 1 september 2008
Locatie: Gorinchem Casema
Ziggo Internet: ADSL2+
DTV: FloppyDTV, Dreambox 500C, dBox2
Berichten: 10
Standaard

Ok, ik heb een paar dingen geprobeerd:
vooraf: ik heb een dikke kabel gebruikt voor de bypass (+/- 10m). De kabel die in de woonkamer ligt is een normale/dunne kabel, wél met goede connectoren. Vanuit de meterkast naar de wanddoos in de woonkamer is grijze installatie coax.
1-een bypass vanuit de meterkast rechtstreeks naar de PC. Hierbij heb ik een f-connector gebruikt ipv de bij de DVB-C kaart geleverde converter plug. De storing lijkt een klein beetje minder, maar dat is moeilijk te zeggen. Eurosport HD en History Channel HD haperen nog steeds om de zoveel seconden.
2-de normale huiskamerkabel met een f-connector rechtstreeks op de kaart geprikt. Het lijkt niet veel anders dan ik gewend was.

Ik heb ook nog even geprobeerd om met een splitter ertussen (voorzien van f-connectors). Kijken of het erger wordt, maar dat lijkt niet echt heel erg veel uit te maken. De splitter wil ik er graag tussen hebben omdat ik de PC graag met een f-connector wil aansluiten, en ook de mogelijkheid wil hebben om de dreambox zo af en toe voor testdoeleinden aan te sluiten. En ook de tv in case het hele digitale gebeuren een keer op zijn gat ligt.

Dat de bypass een lichtelijk beter resultaat geeft lijkt me geheel toe te schrijven aan de dikke kabel en de f-connector die per definitie minder demping en een beter contact maken. Maar de storing blijft, dus ik denk dat we de kabelsalade hier in huis kunnen uitsluiten als oorzaak.

Blijven over de WDC en het kabelsignaal zou ik zeggen. Een kabel van 10meter is toch niet buitensporig zou ik zeggen?

Is er binnen Ziggo zelf niets bekend over storingen? Iets dat men niet zo hardop durft te zeggen? Dit aangezien er ook een groepsstoring stond vermeld op de site van Ziggo.