Los bericht bekijken
  #6  
Oud 3 september 2008, 11:18
Mr_Parker's schermafbeelding
Mr_Parker Mr_Parker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 29 maart 2008
Locatie: Noord Brabant - @Home
DTV: Humax HD-PVR / Samsung HD
Berichten: 493
Standaard

Ik denk dat de topic starter de gemiddelde MM medewerker te pakken heeft gehad.
Zo eentje die totaal geen verstand heeft van wat hij nu eigenlijk verkoopt.

Ziggo zal naar mijn idee niet het codeerings syteem veranderen. Als ze dit doen dienen ze alle gecertificeerde decoders die nu in gebruik zijn bij de abonees te vervangen. De gecertificeerde decoders zijn nl. allemaal Irdeto2.
Wat Ziggo wel gaat doen, naar verluid want voor het "publiek" is er nog geen officiëel bericht geweest anders dan via oa digitalekabeltelevisie.nl, is een CAM voor CI+ introduceren.
De huidige generatie tv's met ingebouwde DVB-C tuner (op enkele door Ziggo gecertificeerde na) beschikken over een CI slot. Zoals al opgemerkt is het CI+ systeem nog niet op de markt beschikbaar.

Zodra er dus tv's uitgaan komen met een CI+ slot zou je naar verwachten een door Ziggo gecertificeerde CAM hiervoor kunnen aanschaffen en van je ingebouwde tuner gebruik kunnen maken.
Jouw huidige Sony heeft een CI slot en kan dus niet / of beperkt gebruik gaan maken van deze nieuwe CAM. Ik zeg niet / bepertk omdat de backward compatibileit nog onbekend is, en tevens het onzeker is of niet alle zenders "beveiligd" gaan worden tegen het "omzeilen" van het CI+ slot.

Mocht je ook je tv bij de MM gekocht hebben dan hadden ze juist toen je moeten waarschuwen dat de dvb-c tuner niet zomaar werkt en dat er een theoretische / technische kans bestaat dat deze "tegengewerkt" zou kunnen gaan worden.