Los bericht bekijken
  #293  
Oud 2 september 2008, 19:47
Consument's schermafbeelding
Consument Consument is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 24 juni 2008
Locatie: Den Haag, Casema
Berichten: 13
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Klaus_1250 Bekijk bericht
Een Alphacrypt is een volledig legale CAM. Ziggo bepaald niet wat legaal is, dat doen de overheid en de EU. De Alphacrypt beschikt over de juiste licenties en werkt volgens de DVB specs. Volledig legaal en zoals bedoeld is.

Wat je nu ziet is dat een aantal spelers (content-industrie in samenspel met de distributie-industrie) op de markt op een zeer aggressive manier een monopolie-positie op de kabelmarkt probeert te krijgen en daarbij horen hun eigen protocollen, specificaties en "Trust-Authorities". Ook interessant in deze context is dit: http://www.volkskrant.nl/economie/ar..._opkoopfondsen .
In het licht van deze problematiek ben ik vandaag toevallig op zoek geweest (ik moet wat vrije dagen opmaken van de baas) naar wat informatie n.a.v. een bericht op nu.nl waarin onze vml. socialistische Minister van Financiën zegt het niet nodig te vinden om dit soort constructies aan te pakken omdat er bij de investeerders zelf al een discussie op gang is gekomen. Let op: dit gaat primair over hedgefunds, niet over drm, al lijkt er nu bij Ziggo wel een koppeling te bestaan. Eerst het bericht op nu.nl en daarna twee eraan gelieerde interessante links:
http://www.nu.nl/news/1726623/34/Bos..._met_rust.html
en
http://www.leugens.nl/2008/08/24/ziggo-weer/
http://www.volkskrant.nl/economie/ar...splijt_vakbond

De content-industrie mag met zijn hdcp "high bandwidth content" blokkeren, we hebben het hier dan over HDTV. Normale digitale uitzendingen (SD) mogen hier natuurlijk geen hinder van ondervinden. Technisch is dit ook bij CI+ niet nodig en ik ga er maar even vanuit dat aangezien het CI+ heet, het backwards compatible is met CI. Wanneer de kabelaars sd-content gaan blokkeren bij een normale CI-verbinding hebben we het recht om te protesteren. Vergelijk het desnoods met het voorheen toegepaste drm-model bij blu-ray-spelers. Blu-ray-schijfjes waren beveiligd tegen kopieren, dvd's niet, terwijl je die ook gewoon kunt afspelen op de blu-ray-spelers.

Wel is het zaak om de OPTA en evt. de europese commissie te wijzen op de rechten van ons als burgers en de verplichtingen die daaruit voortvloeien voor de distributeurs. Zeker wanneer Ziggo straks zou opgaan in het amerikaanse UPC.