Los bericht bekijken
  #8  
Oud 2 september 2008, 16:42
anoniem's schermafbeelding
anoniem anoniem is offline
Ziggo Official
 
Geregistreerd: 12 maart 2007
Locatie: Ziggo Provider
DTV: ALL
Berichten: 4.033
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Mike Philippens Bekijk bericht
Maar dat gaat niet. Die WDC zit in de gangkast en ik zal dan mijn tv op mijn nek mee moeten nemen naar de gang om te kijken of ie het doet.

Ik zou mijn 10meter kabel kunnen gebruiken, maar dan moet ik er eerst een andere connector op zetten. Die Kathrein heeft alleen een vrouwtje als uitgang.

Verder heb ik alle connectoren nagekeken en voor de zekerheid opnieuw aangezet. In de woonkamer heb ik de standaard doos vervangen door een Hirschmann doos en volgens mij heb ik alles helemaal goed aangesloten. Ik heb de mantel ruim gestript zodat ik maximaal contact maak met de klem waar je 'm in zet. En uiteraard voldoende kern. In principe zou alleen een kabelbreuk in de grijze coax (die dus helemaal doorloopt naar de woonkamer doos) een oorzaak kunnen zijn.

BTW:
De doos in de meterkast is eigenlijk een onderbreking tbv de kabelmodem geweest. De grijze coax loopt door tot de woonkamerdoos en is dus alleen onderbroken om de splitter en modem in de gangkast te kunnen neerzetten. Maar ik heb nu geen kabelinternet meer.
Is er ook iets als een soort lasdoos om deze verbinding op een betere manier tot stand te brengen dan een contactdoos met plug (ook zo'n zwaar ding dat door de monteur is aangebracht)? Of maakt dat niets uit als ie eenmaal onderbroken is?

Het is niet verstandig de wcd te vervangen voor een kabel/coax koppeling, omdat de wcd een functie heeft van 'galvanische scheiding" tussen ons netwerk en je huisnetwerk. Als het verplaatsen niet praktisch is dan adviseer ik je toch met een losse coax kabel met een aangepaste conector te gebruiken.