Los bericht bekijken
  #1  
Oud 2 september 2008, 15:21
wouterhelm's schermafbeelding
wouterhelm wouterhelm is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 2 september 2008
Locatie: Baarlo
Berichten: 5
Standaard XP well internet, Vista niet

Ik heb een merkwaardig probleembje bij iemand anders met Ziggo (ze hadden voorheen @home (Limburg midden)). Ze hebben een nieuwe Dell PC met Vista, oude PC is XP.

Ik weet niet precies welk modem ze hebben, maar het is met telefonie, dus een SBV5120E of een SBV5121E. De oude XP PC heeft geen CP nummer ingesteld maar die werkt verder perfect, als ik echter de Dell PC aan het modem hangt heb ik geen internet, krijg geeneens een IP adres van het modem. Nadat ik het modem een tijdje uitzet en weer aanzet lijkt het alsof internet werkt (soms). Vista geeft ook aan dat hij verbonden is met internet, hij krijgt dan ook een correct IP adres, maar als ik het modem ping krijg ik 20% van de tijd een time-out, de andere 80% heb ik wel een goede ping. Hetzelfde gebeurt als ik een willekeurige website probeer te pingen. Surfen op het internet kan ik vergeten, kan geen pagina bereiken.

Sluit ik vervolgens de oude XP PC weer aan werkt het internet weer.

Bij mij thuis werkt deze Dell PC zonder problemen op internet (Telfort ADSL met een Netgear router ertussen).

Ik heb een vermoeden dat het misschien aan de UTP kabel ligt, er ligt een 4 aderige UTP kabel. Ik weet het niet zeker omdat XP wel gewoon werkt, maar ik weet niet of Vista andere voorwaarden heeft qua bekabeling. Het lijkt me vreemd, maar ik kan me geen andere dingen bedenken waar het aan zou liggen.

Of zou ik misschien kunnen kijken voor een update van de firmware van het modem? Ik weet niet of dit uberhaubt mogelijk is bij deze modems.