Los bericht bekijken
  #7  
Oud 2 september 2008, 13:28
Mike Philippens's schermafbeelding
Mike Philippens Mike Philippens is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 1 september 2008
Locatie: Gorinchem Casema
Ziggo Internet: ADSL2+
DTV: FloppyDTV, Dreambox 500C, dBox2
Berichten: 10
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anoniem Bekijk bericht
Je kunt voor de zekerheid je ontvanger nog eens rechtstreeks aansluiten op deze wcd, om uit te sluiten dat er toch nog ergens wat fout gaat
Maar dat gaat niet. Die WDC zit in de gangkast en ik zal dan mijn tv op mijn nek mee moeten nemen naar de gang om te kijken of ie het doet.

Ik zou mijn 10meter kabel kunnen gebruiken, maar dan moet ik er eerst een andere connector op zetten. Die Kathrein heeft alleen een vrouwtje als uitgang.

Verder heb ik alle connectoren nagekeken en voor de zekerheid opnieuw aangezet. In de woonkamer heb ik de standaard doos vervangen door een Hirschmann doos en volgens mij heb ik alles helemaal goed aangesloten. Ik heb de mantel ruim gestript zodat ik maximaal contact maak met de klem waar je 'm in zet. En uiteraard voldoende kern. In principe zou alleen een kabelbreuk in de grijze coax (die dus helemaal doorloopt naar de woonkamer doos) een oorzaak kunnen zijn.

BTW:
De doos in de meterkast is eigenlijk een onderbreking tbv de kabelmodem geweest. De grijze coax loopt door tot de woonkamerdoos en is dus alleen onderbroken om de splitter en modem in de gangkast te kunnen neerzetten. Maar ik heb nu geen kabelinternet meer.
Is er ook iets als een soort lasdoos om deze verbinding op een betere manier tot stand te brengen dan een contactdoos met plug (ook zo'n zwaar ding dat door de monteur is aangebracht)? Of maakt dat niets uit als ie eenmaal onderbroken is?