Los bericht bekijken
  #290  
Oud 2 september 2008, 12:04
Ardana's schermafbeelding
Ardana Ardana is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 16 oktober 2002
Locatie: Bovenkarspel/Multikabel
Ziggo Internet: Ai1+ via Ubee EVW3200
DTV: Humax iHDR5200c
Berichten: 295
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door G038 Bekijk bericht
En waarom kan het in bijvoorbeeld Zweden dan wel (zie http://www.comhem.se/portal/comhem/tv_digitalbox ). Stellen de content providers daar dan geen eisen aan de kabelaar?
In Zweden lijken ze Conax te gebruiken, zonder 'Ziggo-extentie' op de standaard. (Vermoedelijk doet Ziggo dat ivm koppelverkoop van de kastjes).
Dus in dat opzicht heb je gelijk. Gewoon DVB-C standaard gebruiken met standaard codering is niet onmogelijk . Maar volgens mij is dat in meerdere Europese landen zo, alleen de Nederlandse kabelboeren zijn 'wat' eigenwijs.

Citaat:
Idem voor de satelliet en digitenne...
Maar ook dat is versleuteld. Ik heb ergens gelezen (ben ff kwijt waar ) dat Canaaldigitaal ook overweegt om op een sterkere codering over te stappen. Eigenaren van b.v. een Diablo-CAM kunnen nu al bijna alles 'FTA' kijken...

Al geloof ik wel dat Scandinavische politici eerder op hun achterste poten gaan staan als de content industrie het in hun hoofd zou halen om alleen opnemen in lagere resolutie toe te staan. Laat staan het opnemen onmogelijk maken. In Nederland geeft men daar blijkbaar liever GEEN duidelijkheid over. De overheid niet door wetgeving, de kabelboeren niet door geen standaarden te gebruiken en schimmig te doen over welke doos wel en welke niet en de content industrie al helemaal niet. (om eerder besproken krampachtige pogingen via kunstgrepen geld te blijven verdienen aan het opleggen van onnozele eisen aan de consument). Een industriestandaard als HDCP is wat dat aangaat een goed voorbeeld van het koloniale denken van diezelfde industrie. Zij bepalen wel wat goed is voor 'de domme negertjes'. (No offence).
__________________
BOFH excuse #92:

Stale file handle (next time use Tupperware(tm)!)