Los bericht bekijken
  #2  
Oud 1 september 2008, 22:30
anoniem's schermafbeelding
anoniem anoniem is offline
Ziggo Official
 
Geregistreerd: 12 maart 2007
Locatie: Ziggo Provider
DTV: ALL
Berichten: 4.033
Standaard

kun je eens kijken welk type wandcontactdoos gebruikt is in de meterkast ?


Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Mike Philippens Bekijk bericht
Ik heb behoorlijk last van storing op transponder 25 en 26 (162 en 170Mhz). Volgens mij is het al langer aan de gang, want ik ben ook al een tijd bezig om Eurosport HD fatsoenlijk te kijken, maar dat lukt ook niet zonder haperen.

Het probleem manifesteert zich op de Eredivisie Live kanalen, die ook op die transponders zitten, en ook op /Geloven, Omega (kijk ik nooit naar, dus viel het niet op) en History Channel HD.
Ik kijk op een PC met DVB-C kaart en DVBviewer. Via een analyseprogramma heb ik kunnen vaststellen dat alleen die 2 transponders problemen geven. Als ik mijn Dreambox 500C aankoppen, wil ie niet eens de kanalen van 25 en 26 scannen. Hij komt er langs, maar 'ziet' geen kanalen. Rechtstreeks de data intikken van zo'n ELD kanaal helpt ook niet. Geen signaal zegt ie dan. Ik weet dat de Dreambox 500C een heel gevoelig baasje is vwb storingen.

Het standaard antwoord is natuurlijk de bekabeling. Die heb ik 3x helemaal nagelopen. In de meterkast zit alles goed. Ik heb zelfs een aardedraadje gemonteerd, omdat het aansluitpunt daar een puntje voor heeft, maar er geen draad zat. Maakt niets uit. In de woonkamer had ik al volledig metalen connectoren en heb nu ook de wandcontactdoos vervangen door een van Hirschmann. Maakt ook niet uit. Ik heb nu om draadbreuk in de goot uit te sluiten een dikke kabel (zo een met minder demping, geen fancy Hirschmann) door de kamer heen liggen, maar dat maakt ook geen reet uit. Dat had ik op zich een jaar geleden ook al een keer geconstateerd. Als de pluggen goed zijn, voldoet een standaard kabel ook naar mijn mening.

Wie het weet mag het zeggen. Ik zie nu dat Ziggo een 'Groepsstoring' heeft uitgeroepen voor ELD, maar ik vermoed dat het probleem groter is. Maar as usual zeggen ze niets en proberen ze het 'stiekem' op te lossen. Mijn opties zijn op. Moet ik nou maar een techneut laten komen?

Ik heb btw ook even bij mijn broer geprobeerd en op zijn Dreambox 7025 zijn de kanalen wel zichtbaar, maar ook met haperingen. Ook bij hem /Geloven enzo haperend. Hij woont in dezelfde plaats, maar een andere wijk. Ik hoor ook van anderen elders in het land gedoe met ELD.