Los bericht bekijken
  #281  
Oud 31 augustus 2008, 13:26
Mr_Parker's schermafbeelding
Mr_Parker Mr_Parker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 29 maart 2008
Locatie: Noord Brabant - @Home
DTV: Humax HD-PVR / Samsung HD
Berichten: 493
Standaard

Het is onbegonnen werk maar ik doe het toch nog maar een keer.

Ziggo / Essent / @home / Multikabel / Casema / en elke aan hen gekoppelde kabelaar heeft nog nooit het gebruik van de Alphacrypt ondersteund / geadviseerd / verkocht. Op het moment dat deze niet meer werkt treft hen dus geen enkele blaam. De dozen schuiver van de MM en co die het wel als werkend etc verkocht hebben wellicht wel.

Daarnaast heeft meen ik anoniem hier al eens aangegeven hoe de mbv CI+ nog te introduceren "beveiliging" werkt. Als ik het goed begrepen had, en het simpel verwoord zou het op het volgende neer komen.
De CAM communiceerd met de tv / CI-slot. Deze communicatie wordt tov het CI slot uitgebreid met een soort van authorisatie op basis waarvan de CAM vervolgens weet wat wel en niet kan en mag afhankelijk van het ontvangen signaal bij een zender. Bijvoorbeeld wel opnemen in SD kwaliteit maar niet in HD.
Deze zelfde communicatie kan natuurlijk ook toegepast worden om bij volledige afwezigheid van deze communicatie, zoals nu bij een huidig CI-slot, alles te blokkeren, ipv alleen de zenders waar een vorm van restrictie opzit. Hiermee zou dus theoretisch de Alphacrypt geblokkeerd kunnen worden.

Heeft dit alles dan geen gevolgen voor de huidige gecertificeerde tv's van bijv. Sharp en Humax, en hoe zit het dan met de losse decoders....?

Zover ik begrepen heb niet, dit omdat het hele communicatie verhaal tussen CAM en CI-slot niet van toepassing is voor de gecertificeerde decoders daar dit alles in 1 producten zijn. De HD decoders van Cisco, Humax en Samsung hebben vervolgens de standaard HDCP beveiliging die voorkomt dat men langs die weg toch in HD zou kunnen opnemen als de content provider dit zou willen.

Hoe vervellend ik dit zelf ook vind overigens.

Zal "open gooien" van de kabel dit oplossen?
Tuurlijk niet! Elke andere provider zit met exact hetzelfde probleem, de content providers willen niet dat zomaar alles mogelijk is dus stellen ze eisen aan de zenders die vervolgens weer eisen stelt aan de kabelaar.
Bewijs is dat zowel UPC, Ziggo, Delta, Caiway, Glashard, en nog andere glasvezel aanbieders allen het gebruik van niet geautoriseerde decoders niet ondersteund / "tegenwerkt".

(Mocht ik ergens fout zitten neem ik aan dat bijv. Anoniem mij hier op wijst).