Discussie: Nieuw HD Kanaal?
Los bericht bekijken
  #12  
Oud 27 augustus 2008, 11:13
Humaxfan's schermafbeelding
Humaxfan Humaxfan is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 mei 2008
Locatie: Winschoten/Online
Ziggo Internet: online 20MB
DTV: Humax IRHD-5050
Berichten: 257
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door xahmol Bekijk bericht
Nu ben ik toch even erg verbaasd over de mensen die beweren dat Ned1 HD voor SD uitzendingen bij hen zoveel beter was dan gewoon Ned1.

Het doet me afvragen wat voor TVs die mensen hebben als kennelijk het upscalen in de studio van Nederland 1 zo significant beter is als de scaler in hun TV.

In mijn redenatie is bij zowel Ned 1 standaard als Ned 1 HD voor SD uitzendingen de bron SD. Met een goede scaler thuis in de TV, decoder of receiver zou het dan toch helemaal niets moeten uitmaken of je het kanaal ontvangt als geupscaled SD signaal of als puur SD signaal dat je eigen installatie upscaled?

Ik zag in ieder geval op mijn installatie geen enkel verschil tussen Ned 1 en Ned 1 HD voor SD uitzendingen.
Mogelijkheden:
- ik ben blind dat ik het niet zag;
- bij veel mensen is het pure suggestie dat Ned 1 HD voor SD uitzendingen beter was;
- veel mensen hebben erg slechte scalers in hun TV waar ik betere scalers heb. Overigens bij mij zit er een scaler in mijn Sony STR-DA5200ES versterker, dus mijn TV krijgt bij mij alles geupscaled vanaf de decoder.

Oh, en als je mensen de wonderen van HD wilt laten zien lijkt mij een echte HD zender toch stukken beter. De US Open nu op Eurosport HD bijv.
Misschien kun je het verhaal ook om keren, en kan jou upscaller slecht zijn zodat jij het verschil niet ziet. ( niet persoonlijk bedoeld )
Ik heb zelf een klasse A merk plasma van Panasonic en zag toch duidelijk wel verschil tussen ned1 hd en SD ( Scherper en mooiere kleuren Bij journaal en 2vandaag, maar ook ander live programma's zagen er beter uit ) al was dat niet echt HD en in verschillende media is mijn plasma getest en erg goed uit de bus gekomen ook qau upscallen.

En Film1 HD en BravaHD, Eurosport HD zien er heel gelikt uit. en een genot om na te kijken.