Los bericht bekijken
  #19  
Oud 26 augustus 2008, 21:59
pvd's schermafbeelding
pvd pvd is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 mei 2008
Locatie: - @home
Ziggo Internet: Alles-in-een basis, Ubee EVW3200
DTV: HUMAX 5050c en samsung DCB-B270R
Berichten: 1.114
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BenJ Bekijk bericht
Lekker vaag. WIE? WAAR? WANNEER? Dit zou ik graag willen verifiëren.
Ik heb een artikel in het dagblad van het noorden gelezen over Ziggo. Het bedrijf schijnt bijna te bezwijken onder de enorme schuldenlast. Deze is weer het gevolg doordat de investeringsmaatschappijen Multikabel, Casema en @Home met geleend geld gekocht hebben en de daarbij behorende schuld fiscaal aantrekkelijk naar deze bedrijven over heeft geheveld.

DEN HAAG -
Kabelbedrijf Ziggo, begin dit jaar ontstaan uit een fusie tussen Casema, @Home en Multikabel, heeft vorig jaar een verlies geleden van 265 miljoen euro. Een rentelast van 460 miljoen euro drukte op de winst.
Dit blijkt uit het jaarverslag van Ziggo. Het concern is eigendom van de investeringsmaatschappijen Warburg Pincus en Cinven, die achtereenvolgens Multikabel (2005) en Casema (2006) inlijfden.
De omzet van Ziggo verzesvoudigde ten opzichte van 2006 tot 1,1 miljard euro. Het verlies van de samengevoegde bedrijven bedroeg in 2006 nog slechts 32 miljoen euro. Toen bedroeg de rentelast 76 miljoen euro.
Eerder dit jaar bleek dat afvalbedrijf Van Gansewinkel Groep en warenhuis HEMA na een overname door opkoopfondsen in de rode waren beland door hoge rentelasten. Investeringsmaatschappijen financieren overnames doorgaans met geleend geld, waardoor de schulden van de overgenomen partij oplopen.
Bron: www.dvhn.nl
pvd