Los bericht bekijken
  #32  
Oud 26 augustus 2008, 16:27
xahmol's schermafbeelding
xahmol xahmol is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2008
Locatie: Utrecht (oud Casema)
Ziggo Internet: Connect Max&Play Max (300 Mb), Technicolor tc7210 (in bridge), Apple AirPort Extreme (2015)
DTV: Samsung Horizon (woonkamer),Humax IR-FOX C (slaapkamer),AnyseeE30TC (PC) en TV Extra.
Berichten: 4.972
Standaard

Goed, dit wordt een thread met bij sommige mensen een wat bedenkelijke ondertoon.
Ik ga toch ook niet roepen als atheïst dat alle relizenders maar van de kabel moeten? Of dat al die kleinburgelijk geneuzel zenders van de lokale omroepen van de kabel moeten? Ik heb geen last van die zenders, dus waar zeuren we over.

Feit is dat de oorspronkelijke oorzaak van dergelijke pakketten er vaak in is gelegen dat woningcorporaties de schotels wilden verbieden. Maar dat kan natuurlijk alleen maar als ze een alternatief bieden (anders hebben ze nml wettelijk een probleem, vrije informatieverspreiding etc). Daarom hebben die woningcorporaties vaak bij de kabelaars een pakket bedongen wat ze als alternatief kunnen aanbieden.

Verder: er is kennelijk markt voor, anders zou Ziggo het echt niet doen.

En iedereen roept nu wel zo dat ze zo graag extra zenders willen, maar hoeveel van die mensen blijven over als die extra zenders in een extra pakket van 5 euro per maand komen? Right, bijna niemand. Voor die zenders is dus duidelijk geen markt.
Dan lijkt de keuze van Ziggo mij niet zo gek.

Overigens is het ook weer niet zo dat er nu zoveel kanalen überhaupt nog beschikbaar zijn voor de NL markt. Voorbeeld is SciFi/13th street en daar zal capaciteitsgebrek niet de reden van geen doorgifte zijn. Waarschijnlijk gewoon een ordinaire centenkwestie waar SciFi/13th street meer geld betaald wil krijgen dan Ziggo wil betalen. Ongetijfeld idem voor CBeebies, Skynews etc.
Als uit marktonderzoek blijkt dat een forse groep zeg 5 euro per maand wil betalen voor SciFi/13th Street wil ik er een mooie fles wijn op verwedden dat hij binnen een maand op de kabel zit.