Los bericht bekijken
  #265  
Oud 22 augustus 2008, 12:01
Roy Batty's schermafbeelding
Roy Batty Roy Batty is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 21 augustus 2008
Locatie: Heerlen @home
Ziggo Internet: Geen Ziggo
DTV: Alphacrypt 3.15
Berichten: 8
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door xahmol Bekijk bericht
Begrijp me niet verkeerd, ik zie Ziggo allesbehalve als de vijand. Als ik al iemand als vijand zie zijn het de mensen binnen de content industrie die nog steeds in zaken als DRM, enforced path, broadcast flag, etc geloven. Hooguit vind ik het jammer dat kabelaars hiertegen niet wat meer tegenwicht geven.

Vind het alleen erg jammer dat ze niet met een officieel erkende oplossing komen voor HTPCs en alle TVs met digitale DVB-C tuner.
Alleen snap ik de redenen waarom ze het niet doen ook wel weer, nml druk vanuit contentproviders die denken zo filesharing etc tegen te kunnen gaan. Ben het niet met die redenen eens, maar dat is weer een ander verhaal.

En vanuit die redenen zou het actief tegenwerken van Alphacrypts mij op langere termijn niet verbazen, zo gauw het technisch kan zal er vanuit contentproviders druk komen om dat te doen.
Ja mee eens, ik geloof ook niet in een actief vijandige houding van Ziggo tov het CAM-principe, eerder een passieve houding (niet willen certificeren). De contentprovider is natuurlijk van oudsher een industrie die verschrikkelijk protectionistisch is, mooi voorbeeld was de tegenstand t.o.v. VHS eind jaren 70 door de Entertainment Industrie. Helaas zullen ze (volgens mij) elke strijd tegen open standaarden verliezen en zullen ze het juist in hun voordeel moeten aanwenden. Het grootste probleem in die industrie, is dat er, historisch bepaald, een enorm kostbare, geldverslindende machine is ontstaan met hoge winstverwachtingen om de 12e Bentley voor de aandeelhouders te kunnen bekostigen. Daarom hebben we altijd kunstmatig hooggehouden prijzen betaald voor content-dragers en helaas voor hun...met de huidige technologie krijg je dan de wraak van de consument.

Zou het trouwens haalbare kaart zijn om de Alphacrypt actief te saboteren zonder dat dit gevolgen heeft voor de gebruikers van een gecertificeerde settopbox? Bedoel, die dingen zwerven toch ook over heel Nederland met verschillende chipsets & firmwares. Die moeten deze aanpassing dan toch ook maar aankunnen, en zelfs dan...een nieuwe Alphacrypt firmware verhelpt dan het euvel dan toch weer. Enige mogelijkheid, nieuwe Settop-hardware en/of Irderto-codering, ik zie het ze doen bij Ziggo, daarbij...volgens mij zijn ze bij Ziggo dus helemaal niet bezig met actieve tegenwerking, eerder een passieve houding. Feit blijft: Alphacrypt is harstikke legaal, Mascom draag gewoon netjes zijn bijdrages af, die dingen zijn niet voor niets zo duur.
__________________
"We're not computers, Sebastian. We're physical."

Laatst gewijzigd door Roy Batty; 22 augustus 2008 om 16:58