Los bericht bekijken
  #4  
Oud 22 augustus 2008, 10:28
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.460
Standaard

Je zou eens kunnen testen of het werkt. Ik weet niet over wat voor afstand je het hebt tussen huis/schuur ? Die homeplug techniek is ook niet onuitputtelijk en heeft een maximale afstand, ondanks dat daar een stroomkabel tussen zit. De meeste tests die je ziet zijn in huis gedaan en het verlies is een stukje kabel in de muur zal veel minder zijn dan het verlies wat optreedt in een hele lange grondkabel naar je schuur verwacht ik. Verder werkt die homeplug op lage frequenties (tussen 2 en 30MHz dacht ik) en is dus ook gevoelig voor storing van buitenaf op die frequenties waardoor je verbinding slechter kan zijn dan je zou verwachten. Maar daar kun je alleen maar achterkomen door te testen of het wil werken. (setje van iemand lenen, maar ja zoek die maar eens ....)

In elk geval zou ik die homeplug los van je nu gebruikte netwerk houden, dus niet al je verkeer via de homeplug naar een router, maar beter de homeplug op je router aansluiten alsof het een pc is. Je hebt zowiezo een router nodig als eerste stap voor je kabelmodem om de NAT translation naar het internet te doen.

Er zijn verschillende artikelen en tests te vinden via google, bijvoorbeeld deze
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....