Discussie: HDTV Benodigdheden
Los bericht bekijken
  #3  
Oud 21 augustus 2008, 17:24
xahmol's schermafbeelding
xahmol xahmol is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2008
Locatie: Utrecht (oud Casema)
Ziggo Internet: Connect Max&Play Max (300 Mb), Technicolor tc7210 (in bridge), Apple AirPort Extreme (2015)
DTV: Samsung Horizon (woonkamer),Humax IR-FOX C (slaapkamer),AnyseeE30TC (PC) en TV Extra.
Berichten: 4.972
Standaard

Voor je een HD decoder koopt, vraag jezelf wel even of je 3,95 per maand waard vindt voor effectief alleen NGC HD, Discovery HD, Eurosport HD en History Channel HD. Nederland 1 HD houdt er volgende week tot begin 2009 weer mee op en Film 1 HD kost weer fors extra. De rest van de zenders ontvang je ook met een HD decoder voorlopig gewoon alleen in SD.

Pas in 2009 worden Ned 1,2 en 3 in HD verwacht en waarschijnlijk ook de SBS en RTL zenders. Je zou dus kunnen kiezen tot dan te wachten.

Vervolgens moet je bij jezelf nagaan wat voor soort decoder je wilt, zonder harddisk recorder of met. Een decoder met harddiskrecorder is de enige manier om HD programma's op te nemen, met externe apparaten gaat dat niet.

Probleem is dat de enige nu beschikbare decoder met HD recorder, de Cisco 8455DVB, nog niet voor je beschikbaar is omdat hij alleen in Casema gebied nog maar te krijgen is. Ook dat KAN een reden zijn nog even te wachten.

Naast een HD decoder, een HDMI kabel en een HD abonnement heb je in principe niets meer nodig. Al is een AV receiver, liefst HDMI geschikt, mooi meegenomen voor beter geluid.