Los bericht bekijken
  #10  
Oud 21 augustus 2008, 10:43
xahmol's schermafbeelding
xahmol xahmol is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2008
Locatie: Utrecht (oud Casema)
Ziggo Internet: Connect Max&Play Max (300 Mb), Technicolor tc7210 (in bridge), Apple AirPort Extreme (2015)
DTV: Samsung Horizon (woonkamer),Humax IR-FOX C (slaapkamer),AnyseeE30TC (PC) en TV Extra.
Berichten: 4.972
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door digitalekabeltelevisie Bekijk bericht
Hoezo, in deze tijd? Je praat nu erg 'mee' met de media zoals RTL-Z.
Praat helemaal met niemand mee. Maar werk op het hoofdkantoor van een grote bank en zie dat de effecten van de kredietcrisis in de media eerder onder dan overschat wordt.

Groei van 0 dit kwartaal is echt stukken slechter dan voorheen voorspelt. Banken lenen geld alleen uit tegen veel strengere voorwaarden en hogere rente, wat investeringen remt. Hypotheekrente is sinds 2006 ruim 2% gestegen. Dit laatste is normaal alleen een probleem voor mensen die nu kopen, maar daar komt bij dat in 2003 een gigantische piek was in hypotheekverstrekking en oversluiting door erg lage rente toen. Iedereen die toen voor 5 jaar rentevast heeft gekozen komt nu voor een onaangename verrassing.

Kortom: natuurlijk hebben beurzen de neiging de beweging van de reŽele economie te overdrijven. Maar zeggen dat er niets aan de hand is is ook onzin.
Groei bij de meeste bedrijven is nu echt tussen de 0 en 5% of zelfs negatief, dus 15% is erg prima.

Oh, en wat die RGU's betreft: daarom vind ik RGU's niet zo interessant, maar ben ik veel geÔnteresseerder in totale omzet in euro's en de ARPU (average revenue per unit, of te wel de opbrengst per klant).
Als je het aantal RGU's kunstmatig opkrikt snij je je voor de ARPU redelijk in de vingers (immers zelfde omzet over een groter aantal units, dus ARPU lager).