Los bericht bekijken
  #256  
Oud 21 augustus 2008, 09:22
Roy Batty's schermafbeelding
Roy Batty Roy Batty is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 21 augustus 2008
Locatie: Heerlen @home
Ziggo Internet: Geen Ziggo
DTV: Alphacrypt 3.15
Berichten: 8
Standaard Alphacrypt & Sony: Eurosport HD op zwart sinds 2 dagen

Interessante discussies....ook persoonlijk interessant geworden omdat ik sinds een week draai met een Sony E40xx met Alphacrypt 3.15. Binnen 5 minuten was alles geinstalleerd, mijn eerste ervaring met digitale TV, WAUW. De Alphacrypt laat ook de HD zenders in 1080-kwailteit zien en dat is echt indrukwekkend. Uiteraard had ik me al weken verdiept in de (van oudsher problematische) combinatie Sony/Alphacrypt. De problemen lijken achter de rug met de nieuwere versies van zowel Alphacrypt (firmware) en Sony DVB-C. Tijd om in te stappen dus....zoals gezegd, HD is geweldig, zeker Eurosport HD met de Olympische Spelen tot...eergisteren alleen Eurosport HD op zwart ging (wel geluid). Op Tweakers komen er meerdere meldingen binnen van gebruikers met hetzelfde zure probleem. Dit soort dingen kun je helaas dus nog verwachten....is het sabotage?....denk van niet.....kun je ondersteuning verwachten?.....zeker weten van niet. Volgens mij is dit zo`n beetje de algemene strekking rondom deze discussie. Saboteren lijkt moeilijk, dat kan alleen via Irdeto of firmware van settopboxes, dus dat heeft ook ver strekkende consequenties voor de niet-Alphacryptgebruikers. Ondersteuning verwachten is natuurlijk een ander verhaal....mischien kunnen onze mee-discussierende Ziggo-medewerkers iets betekenen voor dit Eurosport HD probleem. Via Tweakers kwam namelijk de volgende slimme opmerking voorbij tav dit probleem samen met het advies om dit op dit forum te plaatsen dus....bij deze (met dank aan ArChie ):

Even gekeken wat er aan de hand is met Eurosport HD en dan blijkt dat de zogenaamde Program Clock Reference (PCR) verwijzing in de Program Map Table (PMT) van Eurosport HD verwijst naar de NULL packet stream (PID = 0x1FFF). Een dergelijke PCR verwijzing naar de NULL packet stream mag alleen worden gebruikt om aan te geven dat er geen PCR gebruikt wordt wat bijvoorbeeld voorkomt bij data only streams. Bij TV kanalen wordt die PCR echter toegepast om video en audio te synchroniseren en dan klopt het niet als die PCR staat te verwijzen naar de NULL packet stream. In dit geval zou de PCR moeten verwijzen naar de video stream van Eurosport HD aangezien daar ook de PCR in verwerkt zit. De PCR PID zou dus gelijk moeten zijn aan de video PID, namelijk 3000 ofwel 0x0BB8.

Of Ziggo/Casema zit te rommelen in de PMT of Eurosport HD levert zelf een foutieve PMT, maar in dat laatste geval is het de taak van Ziggo/Casema om Eurosport op deze fout te wijzen als ze gewoon de PMT van Eurosport HD copieren i.p.v. zelf aan te maken. De Sony TV's accepteren kennelijk niet dat de PCR bij TV kanalen niet correct is met als gevolg dat het kanaal niet wordt weergegeven. De aanbevolen kabel ontvangers pikken het waarschijnlijk wel, maar dat kan weer tot gevolg hebben dat video en audio niet goed gesynchroniseerd worden. Even bellen met de helpdesk van Ziggo, maar dat gaan die helpdesk medewerkers nooit begrijpen aangezien dit soort dingen niet in hun script voorkomen en ze alleen in zeer uitzonderlijke gevallen problemen doorzetten naar de volgende lijn. Ze zullen dus waarschijnlijk wel vertellen dat het aan het gebruik van een niet aanbevolen ontvanger ligt.
__________________
"We're not computers, Sebastian. We're physical."