Los bericht bekijken
  #2  
Oud 20 augustus 2008, 10:11
xahmol's schermafbeelding
xahmol xahmol is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2008
Locatie: Utrecht (oud Casema)
Ziggo Internet: Connect Max&Play Max (300 Mb), Technicolor tc7210 (in bridge), Apple AirPort Extreme (2015)
DTV: Samsung Horizon (woonkamer),Humax IR-FOX C (slaapkamer),AnyseeE30TC (PC) en TV Extra.
Berichten: 4.972
Standaard

Niks om zorgen over te maken. Miljoenenverliezen zijn doodnormaal voor een bedrijf direct na overname door een durfkapitalist. De overname wordt betaald met zo min mogelijk eigen kapitaal en de rest emt schulden en de schulden worden naadloos doorgepassed naar het overgenomen bedrijf.

Wat daarom met name belangrijk is om naar te kijken is de winst voor interest, de omzet per klant, het aantal klanten en met name de groei van die kentallen.

Dat geeft nml de potentie aan om het verlies in een jaar of 3 tot 5 (de investeringshorizon van een durfkapitalist) weer in winst om te zetten.

Let wel: UPC heeft in Nederland nog nooit winst gemaakt, UPC Global maakt gellof ik ook zo'n 800 miljoen verlies per jaar nog steeds.

Wel betekend dit natuurlijk dat alle nieuwe investeringen alleen worden gedaan als er een duidelijke opbrengst tegenover staat binnen die 3 tot 5 jaar.
Maar klantenservice zal er niet minder door worden omdat dat juist ten koste van de winstpotentie gaat. Vraag maar aan UPC die miljoenen heeft moeten pompen in het opkrikken van de klantenservice om de naam van UPC weer wat op te krikken.